Οι 7 ταινίες που θα κάνουν το φθινόπωρο παλέψιμο

Καλοκαίρι τέλος, αλλά ευτυχώς έρχονται ταινιάρες. 

 Το καλοκαίρι τελείωσε αλλά ευτυχώς υπάρχει και το σινεμά. Το ωραίο σινεμά. Το ξεχωριστό σινεμά. Με τις ταινίες που έχουν κάτι να πουν. Και τα νέα το φετινό φθινόπωρο είναι καλά, γιατί τα διαμαντάκια που έρχονται θα μας βγάλουν από την βαρεμάρα και την μιζέρια.

Η μαγική 7αδα είναι εδώ και θα σε κρατήσει αγκαλιά με τα ποπ-κορν.

 

 

1. Το σκοτεινά ηρωικό

Venom

Είναι στοίχημα τόσο για εμάς όσο και για την Marvel που ετοιμάζεται για την πρώτη βίαιη και καθαρά ενήλικη ταινία της. Ο Tom Hardy υποδύεται την νέμεση του SpiderMan, τον δημοσιογράφο Eddie Brock, που έρχεται σε επαφή με τον εξωγήινο συμβιωτή για να γεννήσει τον Venom. Πιστός στην προτίμησή του με τους κακούς χαρακτήρες, είναι η μεγάλη ευκαιρία του Hardy να γιατρέψει τα σημάδια που άφησε η πρώτη τριλογία Spiderman με τον Tobey Maguire και να δώσει σε έναν από τους πιο κορυφαίους χαρακτήρες την τερατώδη μορφή που του αξίζει.

Πότε: 5 Οκτωβρίου

 

2. Το διαστημικό

First Man

Θα μπορούσε να είναι και ένα κινηματογραφικό μάθημα αμερικανικής ιστορίας. Ο Damien Chazelle, ο άνθρωπος που έφερε κοντά μας το Whiplash και το La La Land, επιστρέφει με την πραγματική ιστορία του Neil Armstrong στο πρόσωπο του Ryan Gosling.  Το περπάτημα στο φεγγάρι μπορεί να έγινε σε μία στιγμή, αλλά το ταξίδι ήταν πιο δύσκολο από του Οδυσσέα. Και αυτή η ιστορία θα τα διηγηθεί όλα.

Πότε: 12 Οκτωβρίου

 

3. Το νοσταλγικά τρομαχτικό

Halloween 

Το γεγονός ότι ο David Gordon Green αποφάσισε να γυρίσει ένα sequel για το καμάρι του John Carpenter, είναι κάτι που σίγουρα περίμεναν οι πρώτοι θεατές του Halloween όταν κυκλοφόρησε το 1978. Η Jamie Lee Curtis ωστόσο επιστρέφει στον ρόλο της αδερφής του Michael Myers, σε ένα θρίλερ που ζητά να φέρει πίσω την νοσταλγία και να ξαναθέσει τις βάσεις για τις παλιές, καλές, αυθεντικές ταινίες τρόμου.  

Πότε: 14 Οκτωβρίου

 

Αυτές τις ταινίες με θέμα τις φυλακές τις έχεις δει;

 

4. Το ντοκιμαντέρ

The Bill Murray Stories: Life Lessons Learned from a Mythical Man

Για κάποιους είναι ο τοπ ηθοποιός. Για άλλους, ο μεγαλύτερος κωμικός. Θα κρατήσουμε όλα τα προηγούμενα και θα προσθέσουμε πως είναι ο πιο cool τύπος του Hollywood. Που θα μπορούσε να ζει σε ένα δυάρι στο Περιστέρι πίνοντας μπίρες μαζί σου. Ο Tommy Avallone το ανακάλυψε αυτό από πρώτο χέρι, δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ αλλιώτικο από τα άλλα. Με μαθήματα ζωής από τον ίδιο τον Murray, που πιστοποιεί πως το να είσαι cool δεν είναι θέμα τύχης, αλλά θέμα συμπεριφοράς μέσα στα χρόνια. Σαν το παλιό κρασί ένα πράμα…

Πότε: 26 Οκτωβρίου

 

 

5. Το θρυλικά μουσικό

Bohemian Rhapsody

Η παραγωγή της ταινίας δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο σκηνοθέτης Bryan Singer απολύθηκε στα μισά της ταινίας, τα εναπομείναντα μέλη της μπάντας ξίνισαν με κάποιες σκηνές, ενώ μέλη της οικογένειας του Mercury έφεραν αντιρρήσεις σχετικά με το πως εικονίζεται στο lifestyle του. Δεν παύει όμως να είναι ότι πιο χειροπιαστό και κοντινό έχουμε για τον άνθρωπο θρύλο που έδωσε πνοή και φωνή στους Queen. Ο Rami Malek του Mr. Robot σε μία ταινία που αναμένεται να ξεχωρίσει και όχι μόνο για την μεταμόρφωση του ως Freddie Mercury.

Πότε: 2 Νοεμβρίου

 

6. Η κωμωδία

The Oath

Τι θα γινόταν αν μία μέρα έβγαινε ένας νόμος, που διέταζε όλους τους Αμερικανούς να υπογράψουν έναν όρκο πατριωτισμού απέναντι στο κράτος του; Με μπόλικη δόση μαύρου χιούμορ και ακόμη περισσότερο προβληματισμό, η κωμωδία του Ike Barinholtz που πρωταγωνιστεί μαζί με τον  John Cho, διακωμωδεί όλες τις προβληματικές πολιτικές των ΗΠΑ μέσα από έναν νόμο φαρσοκωμωδία που θα μπορούσε να ισχύει στην πραγματικότητα. Σου φαίνεται αρκετά τρελό; Όχι μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Κογκρέσου. Και αυτό είναι το πνεύμα της νέας κωμωδίας του Barinholtz που αφήνει τροφή για την σκέψη. Και κυρίως την Αμερικανική πολιτική.

Πότε: 9 Νοεμβρίου.

 

7. Το μαγικό

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας, ο Eddie Redmayne επιστρέφει μαζί με τον Jude Law στον ρόλο του Dumbledore. Μία περιπετειώδη και συνάμα σκοτεινή ματιά στον άνθρωπο που ενέπνευσε τον Voldermort να κοιτάξει στα μάτια την φιλοδοξία και να εξελιχθεί στον σκοτεινό άρχοντα. Περιμένουμε αναμφισβήτητα μπόλικα μαγικά και το προηγούμενο καστ να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα των Harry Potter. Σίγουρα η ταινία που θα δεις με τα παιδιά σου.

Πότε: 16 Νοεμβρίου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved