Οι 7 ταινίες του Nicolas Cage που θέλω να ξεχάσω ότι υπάρχουν

Ο πλέον αμφισβητήσιμος ηθοποιός του Hollywood μας έχει κουράσει. Πολύ.

Προβληματικό παιδί ο Νικόλας. Άλλαξε το επώνυμο του από Coppola σε Cage, γιατί δεν άντεχε την επιτυχία του θείου Francis Ford. Έχει βυθίσει το γιοτ του για να μην το πάρει η εφορία. Έχει ονομάσει τον γιο του Καλ-Ελ επειδή το έχει άχτι να παίξει σε Superman. Δεν το λες και καλά.

Πέρα από αυτά όμως, ας περάσουμε στα βασικά: στις ταινίες του.

Ο Νικόλας, λοιπόν, που είχε ανακοινώσει πως σταματάει την υποκριτική, έχει ταινίες που θα κυκλοφορήσουν το 2021 και μετά παπάλα – αφού πρώτα θα κάνει το κατιτίς του στην σκηνοθεσία. Προσωπικά πιστεύουμε ότι μια χαρά θα τις συνεχίσει, παρότι οι περισσότερες από τις τελευταίες δεν κάνουν ούτε για βραβείο Raspberry. Ο Cage βέβαια έχει αφήσει πίσω του και καλές ταινίες. Εκτός από το Leaving Las Vegas (σ.σ.: που δεν ξαναέπαιξε ποτέ τόσο καλά), έχουμε να θυμόμαστε και ένα 8mm. Ένα Lord of War. Από εκεί και πέρα τίποτα.

 

Υπάρχει ένα ελαφρυντικό, στο γεγονός ότι μάζευε λεφτά για να πληρώσει την εφορία που το 2009 ήταν έτοιμη να τον κλείσει μέσα μαζί με τον Wesley Snipes. Αλλά πραγματικά, από εκείνη την χρονιά και μετά (ίσως και πιο πριν) έχει παίξει σε τέτοιες φλόμπες που για να τις δεις χρειάζεσαι ψυχολόγο. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τόσο φονικά κουρέματα, που θα πίστευε κανείς πως έχει κλέψει τις περούκες από το ΑΜΑΝ.

Θυμήθηκα τις 7 ταινίες που θέλω, όχι απλά να ξεχάσω, αλλά να σβήσω από τα κιτάπια της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

ΥΓ: Νικόλα, δεν είναι ποτέ αργά να ανοίξεις καντίνα. 

 

Ghost Rider 1 & 2

2007 ghost rider 067

Μέχρι τότε, πιστεύαμε πως ο σούπερ ήρωας που είχε βιαστεί στις ταινίες, ήταν ο Spawn το 1996. Δεν ξέρουμε ποιος είχε την φαεινή ιδέα να φέρει τον Cage να κάνει τον πιτσιρικά Johnny Blaze, αλλά τα σκάτωσε επικά. Χάλια το σενάριο, χάλια οι κακοί, χάλια και οι δυνάμεις που είχε ο Ghost Rider. Ένα μάτσο χάλια δηλαδή. Η δεύτερη ταινία είχε περισσότερο ξύλο αλλά ακόμα χειρότερη υποκριτική, με τον Cage να δείχνει ότι παίζει σχεδόν με το ζόρι. Ειλικρινά, τι είδαν στην πρώτη ταινία και αποφάσισαν να τον ξαναφέρουν και στη δεύτερη;

Και από μαλλί;

Ό,τι πιο φυσιολογικό θα δεις σε αυτή τη λίστα. Άσχετο βέβαια στο ότι ο ορίτζιναλ Johnny Blaze είχε αλογοουρά.

 

 

Next

1 ywjAuM3xG7J9zoE0DHXXTQ

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ιστορίες του μετρ των sci-fi, Philip Dick, κατέληξε στα Τάρταρα. Εκτός του ότι το σενάριο είχε πιο πολλές τρύπες και από την άμυνα της Manchester City στους αγώνες με την Λίβερπουλ, η ταινία δεν άφησε τίποτε το ευρηματικό ή το πομπώδες, σε αντίθεση με το βιβλίο ‘‘The Golden Man’’ που θεωρείται κλασσικό επιστημονικής φαντασίας. To κορυφαίο της υπόθεσης είναι πως ο Cage υπήρξε παραγωγός στην εν λόγω ταινία και θεωρεί μέχρι και σήμερα ότι παρέδωσε πιστά το στόρι του βιβλίου. Αηδίες. Δεν το σώζει ούτε η μιλφο-εμφάνιση της Julianne Moore και η φρεσκαδούρα της Jessica Biel.  Αν το ψάχνεις για Philip Dick, χίλιες φορές το Electric Dreams με τον Richard ‘‘Robb Stark’’ Madden.

Και από μαλλί;

Βρέθηκε ένα βήμα πριν μεταλλαχθεί σε Kλίγκον.

 

 

Bangok Dangerous

large bankok dangerous blu ray9

Δεν υπάρχουν κάτι βραδιές που λες «Θα δω περιπέτεια. Θέλω αίμα και ξύλο. Αδρεναλίνη». Τόσο απλό το θέμα, αλλά ακόμα και εκεί ο Cage φρόντισε να τα κάνει πιο άσχημα και από τα μαλλιά που είχε στην ταινία. Ένας εκτελεστής ερωτεύεται  μία κωφάλαλη φαρμακοποιό την  στιγμή που πρέπει να ξεκάνει μία συμμορία. Αδιανόητα βαρετό, με κακές σκηνές μάχης και ακόμα χειρότερη φωτογραφία. Να φανταστεί κανείς, ότι στο Rotten Tomatoes έχει ποσοστό 9%. ΕΝΝΙΑ. Χρειάζεται προσπάθεια για να πιάσεις τόσο πάτο.

Kαι από μαλλί;

Κάτι ανάμεσα σε Cure και παιδόφιλο.

 

 

Wicker Man

wicker

Γιατί ρε γαμώτο; Γιατί; Μετά από ολόκληρο Christopher Lee, γιατί έπρεπε να ξεπέσει τόσο πολύ το remake; Ο Cage έβαλε και πάλι το χεράκι του στην παραγωγή. Και μάλιστα το βρήκε καλή ιδέα να αλλάξει μπόλικα πράγματα στο στόρι. Από τους κύριους χαρακτήρες μέχρι τον  τρόπο με τον οποίο εξελισσόντουσαν τα θανατικά. Για την ακρίβεια, αν αυτή η ταινία έπρεπε να γίνει remake, δεν θα έπρεπε να γίνει ποτέ με τον Nicolas Cage στο πηδάλιο. Μέχρι και ο σκηνοθέτης του κανονικού Wicker Man, Robin Hardy, ζήτησε να βγει το όνομα του από τα credits του remake γιατί δεν άντεχε να το βλέπει. Ίσως από τις χειρότερες εμφανίσεις του Cage σε ταινία.

Και από μαλλί;

Το τίμιο, το κοντό, της προχωρημένης αραίωσης.

 

 

Season of The Witch

e862b38a40124759a51aa915bc726286

Τόσο κακή, που κάνει το Wicker Man να φαίνεται κλασσικό αριστούργημα. Είναι ίσως ο πάτος του βαρελιού σε ταινίες φαντασίας με μάγους και εξωκοσμικούς χαρακτήρες, με μοναδική σωτήρια λέμβο την αναπάντεχη εξαιρετική εμφάνιση του Ron Pearlman. Eίναι όμως κακό, πολύ κακό. Τόσο σε πλοκή όσο και στα φτηνά εφέ που έχει χρησιμοποιήσει για να εντυπωσιάσει. Οι ταινίες Harry Potter του βάζουν τα γυαλιά σε μαγεία και φανταστικούς χαρακτήρες. Για το στόρι, είναι ακόμα μία ταινία του που έχει βαθμολογηθεί με 9% στο Rotten Tomatoes.

Και από μαλλί;

Frodo Baggins από τα LIDL.

 

 

Drive Angry

Drive Angry Wallpaper 2 drive angry 3d 20073521 1920 1080

Όταν το Ghost Rider συνάντησε το Fast and The Furious. Ο Cage παίζει έναν τύπο που επιστρέφει από την Κόλαση για να σώσει την εγγονή του και έχει καταφέρει να κλέψει το όπλο του Σατανά που λέγεται Godkiller. Κλέβει το αυτοκίνητο ενός τύπου, χώνει μέσα και την Amber Heard που το παίζει σερβιτόρα και ακολουθεί ένα στόρι τόσο κουλό και βαρετό που χρειάζεσαι ψυχοφάρμακα για να τα βγάλεις πέρα. Είναι ίσως ότι πιο απαράδεκτο έχω δει από τον Cage. Πάτωσε επικά στο Box Office, πήρε απαράδεκτες κριτικές και όσοι το είδαν κάνουν ακόμα συνεδρίες.

Και από μαλλί;

Bon Jovi, εσύ;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved