AP Images 6 ταινίες του Ben Affleck που λατρέψαμε

Και όχι, δεν έχουμε βάλει το Batman V Superman.

Για τον περισσότερο κόσμο, είναι πλέον το κόκκινο πανί. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε τον Μπάτμαν. Δεν άρεσε σε πολλούς και εκνεύρισε ακόμη περισσότερους. Όμως ο Ben Affleck ανήκει στην καλή πάστα ηθοποιών. Που έχει αποδείξει ότι μπορεί να απογειώσει έναν ρόλο και που οι δυνατότητες του είναι εξαιρετικές και στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Γράψαμε για τις 6 ταινίες του που μας κάνουν και έχουμε ελπίδα για τον ίδιο ακόμη και μετά τον Μπάτμαν.

 

Armageddon

 

Ειλικρινά, αν δεν υπήρχε τόσο πλούσιο καστ, ίσως ο ρόλος του Affleck να περνούσε απαρατήρητος. Όμως ο ηθοποιός ήταν στα ντουζένια του. Είχε ήδη κάνει το Glory Daze και φυσικά το Good Will Hunting που του έδιναν τα απαραίτητα φόντα για να προχωρήσει στο all star καστ του Χόλιγουντ. Στον Αρμαγεδδών έκανε τον μορφονιό, αλλά δεν τα κατάφερε και άσχημα. Είχε απ’ όλα αυτή η ταινία. Δράση, αγωνία, καταστροφές και φυσικά Bruce Willis Willis. Michael Bay από την μία, Jerry Bruckheimer από την άλλη, άφησε ιστορία σαν ταινία καταστροφής και αποτέλεσε οδηγό για όσες ήρθαν μετά. Ο Ben στάθηκε αντάξιος δίπλα στους συνεργάτες του; Φυσικά και τα κατάφερε. Και μόνο σε καλό θα σου βγει αν συνεργαστείς με Steve Buscemi, Peter Stormare, Billy Bob Thornton, Jason Isaacs και Owen Wilson.

 

Daredevil

 

Πολύ πριν η σειρά κάνει το ντεμπούτο της στο Netflix, ο Μπεν είχε φροντίσει να ενσαρκώσει τον τυφλό δικηγόρο Matt Murdock με τον Μichael Clark Duncan να ενσαρκώνει τον Kingpin – αυτό ναι, είχε μία απογοήτευση. Μιλάμε όμως για το 2003 όπου δειλά-δειλά είχαν ξεκινήσει κάποιες Μαρβελοταινίες να βγαίνουν στην επιφάνεια. Και το Daredevil του Μark Johnson είχε όλο το ξύλο που περίμενες, την κορυφαία μουσική και το βατό σενάριο, σε συνδυασμό με την Jennifer Garner. Η ταινία δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές, όμως ο Affleck τα κατάφερε εξαιρετικά και έμεινε για καιρό στο μυαλό μας ως ο μόνος τυπάς αντάξιος να ενσαρκώσει τον Daredevil.

 

Hollywoodland

 

Να και μία ταινία ώστε ο Affleck να παινεύεται πως έχει παίξει τόσο τον Μπάτμαν όσο και τον Σούπερμαν. Περίπου δηλαδή. Γιατί στο Hollywoodland του Allen Coulter, υποδύθηκε τον ηθοποιό George Reeves που πρωταγωνίστησε στο Adventures of Superman στη δεκαετία του ’50 ο οποίος δολοφονήθηκε κάτω υπό περίεργες συνθήκες. Μέχρι και σήμερα έχουν ακουστεί πολλά για την υπόθεση Reeves, αλλά ο Affleck παρέδωσε πιστά τον ρόλο του πετυχημένου τζέντλεμαν και συνάμα Χολιγουντιανού σταρ. Το πρόβλημα σε αυτή την ταινία ήταν καθαρά σεναριακό και ονομάζεται Adrien Brody. Η προβληματική εμφάνιση του σαν ντετέκτιβ επισκιάζει όχι μόνο τον  Affleck αλλά και τις ερμηνείες άλλων μεγάλων όπως του Bob Hoskins της Diane Lane και της Robin Tunney. Πέρα από αυτό και για το νεαρό της ηλικίας του, ο Affleck μετέδωσε υπέροχα τις ανησυχίες και τον εκνευρισμό ενός σταρ ο οποίος έχει στοιχειωθεί από τον έναν και μοναδικό ρόλο που του έδωσε επιτυχία – του Σούπερμαν.  

 

The Town

 

Θα την έχεις δει αρκετές φορές σε επαναλήψεις. Είναι ίσως ο πιο macho ρόλος του  Affleck, που εκτός από το σενάριο ξεχώρισε και έναν ακόμη λόγο: για την εξαιρετική του χημεία με τον partner-in-crime Jeremy Renner. Δυνατές ερμηνείες από δύο κλέφτες τραπεζών, που ετοιμάζουν την τελευταία μεγάλη δουλειά πριν αποσυρθούν, με τον Jon Hamm να τους κυνηγάει μαζί με όλο το FBI. Κέρδισε εξαιρετικές κριτικές, έμεινε μιάμιση εβδομάδα στην κορυφή του Box Office και απέδειξε πως ο Affleck τα καταφέρνει καλά τόσο μπροστά, όσο και πίσω από την κάμερα.

 

Good Will Hunting

 

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Robin Williams ήταν ο άνθρωπος που κυριολεκτικά έβαλε τους Matt Damon και Ben Affleck στο Χόλιγουντ. Όχι μόνο επειδή έδειξε ενδιαφέρον στα σενάρια τους, αλλά και επειδή τους ένταξε σε ταινίες-κολοσσούς σαν αυτή εδώ. Το Good Will Hunting ξεκάθαρα ανέδειξε τον Matt Damon, αλλά χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη από τον redneck κολλητό του Ben, ο ρόλος θα ήταν φτωχός. Για την ακρίβεια, ο Affleck είχε τον ρόλο που κράτησε τις ισορροπίες στην ταινία και βοήθησε να αναδειχθεί η αντίθεση του Will Hunting, του 20χρονου πιτσιρικά που μέσα από μεθύσια και σφουγγαρισμένα πατώματα, αξιοποίησε την ευφυία του με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Αν μη τι άλλο, μία από τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ με κορυφαία μαθήματα για την ζωή.

Διάβασε και εδώ τους πιο ΣΙΧΑΜΕΝΟΥΣ ρόλους του Matt Damon.

Argo

 

Ήταν το απόλυτο comeback. Η ταινία που έκανε τους δύσπιστους να παραδεχτούν τον Affleck. Η αλήθεια είναι πως αν διαλέξεις ένα αρκετά american στόρι, πολύ δύσκολα θα μείνεις μακριά από το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, όμως το Argo ήταν ξεκάθαρα από τα καλύτερα πράγματα που έγιναν το 2012.  Όμηροι και 80s κλίμα στο Ιράν, σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο τρελές επιχειρήσεις που έχει κάνει ποτέ της η CIA. Ο ίδιος δίνει μία φανταστική ερμηνεία με John Goodman και Alan Arkin στο πλευρό του, για να φύγει τελικά με 3 Όσκαρ για το σπίτι. Αν δεν την έχεις δει, είναι must.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved