Είσαι έτοιμος για το νέο χάος του Westworld;

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πέσεις με τα μούτρα στη δεύτερη σεζόν.

Έτσι όπως πάνε να γίνουν τα πράγματα στο WestWorld, θα μπορούσες να πεις ότι αντικρίζουμε μία Εξέγερση των Μηχανών, όπως την είδαμε στο Animatrix, το ανεπίσημο prequel του Matrix. Μπορεί οι περισσότεροι «ρομποτικοί» χαρακτήρες να μην βρίσκονται σε αφύπνιση, αλλά η Dolores με την Maeve είναι μία καλή αρχή.

Οπότε, πού βρισκόμαστε και τι ακριβώς πρέπει να ξέρουμε για την 2η σεζόν; Στα έχουμε όλα μαζεμένα εδώ.

 

1. Πού εστιάζει η δεύτερη σεζόν;

westworld still 1

Μετά τα γεγονότα του φινάλε, οι «μηχανές» έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την φυσική τους υπόσταση στον κόσμο μας – βλέπε Thandie Newton. Οπότε αυτό που έχει επιβεβαιωθεί ήδη από την παραγωγή, είναι πως θα μάθουμε περισσότερα για την κατασκευή τους και τον τρόπο που λειτουργούν. Για παράδειγμα ο εγκέφαλος τους δεν χρειάζεται οξυγόνο και οι ιστοί τους αναπλάθονται συνεχώς. Όλη αυτή η γνώση γύρω από την βιολογία τους, ανοίγει ένα σωρό σενάρια νέων δυνατοτήτων, που θα τις χρησιμοποιήσουν για να υπερισχύσουν των εχθρών τους. Οπότε αναμένουμε να τους δούμε να ανακαλύπτουν τις κρυμμένες δυνατότητές τους. To σίγουρο είναι πως κρατάμε τα λόγια της Dolores από το τέλος της πρώτης σεζόν: Αυτός ο κόσμος είναι μία ευκαιρία για να ζήσουν ειρηνικά οι hosts. Αφού πρώτα καταστρέψουν ό,τι θυμίζει τους ανθρώπους.

 

2. Θα επισκεφθούμε καινούργιους κόσμους;

westworld samurai world

Μετά από τις φήμες για το Medieval World και το Samurai World, όπου οι επισκέπτες θα ζούνε σενάρια από τον Μεσαίωνα και την φεουδαρχική Ιαπωνία αντίστοιχα, οι φανς αναρωτιούνται αν θα έχουμε καινούργιους κόσμους που θα αποκαλυφθούν. Ακόμη και αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό, ο παραγωγός της σειράς, Jonathan Nolan, έχει δηλώσει πως το κεντρικό στόρι θα παραμείνει στο Westworld, στους ήρωες του και στη θέση που έχει αρχίσει να παίρνει ο καθένας μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν έχουμε κι εκπλήξεις (διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις).

 

3. Τι ρόλο βαράνε οι μύγες;

fd

Και υπάρχει πολύ καλή επεξήγηση γι’ αυτό. Γιατί βλέπαμε τις μύγες και ο νους μας πήγαινε στον θάνατο και την σαπίλα. Όμως υπάρχει ακόμα πιο κορυφαία επεξήγηση για τον τρόπο που τις χρησιμοποίησε η παραγωγή. Η μύγα πάνω στην εκάστοτε μηχανή, ήταν απλά μία απόδειξη πως υπάρχει πρόβλημα με το λογισμικό (bug). Και το WestWorld βρήκε το κατάλληλο... bug για να δώσει την επεξήγηση όπως έπρεπε.

 

Έχεις τσεκάρει το επικό σάιτ του WestWorld;

 

4. Θα δούμε χαρακτήρες της πρώτης σεζόν;

ed

Αυτό βασικά είναι από τα καλύτερα του δεύτερου κύκλου. Ότι υπάρχει χώρος για σχεδόν όλους τους χαρακτήρες, με τους περισσότερους να επιστρέφουν με κομβικούς ρόλους. Ωστόσο το καστ θα ενδυναμωθεί και από περαιτέρω χαρακτήρες-κλειδιά. Ονομαστικά ωστόσο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι επιστρέφουν οι: Clifton Collins, Jr. (Lawrence), Ed Harris (Man In Black), Evan Rachel Wood (Dolores Abernathy), Ingrid Bolse Berdal (Armistice), James Marsden (Teddy Flood), Jeffrey Wright (Bernard), Jimmy Simpson (William), Jonathan Tucker (Major Craddock), Katja Herbers (Grace), Louis Herthum (Old Peter Abernathy), Luke Hemsworth (Ashley), Neil Jackson (Nicholas), Rodrigo Santoro (Hector Escaton), Simon Quarterman (Lee Sizemore), Talulah Riley (Angela), Tessa Thompson (Charlotte Hale) και Thandie Newton (Maeve Millay).

 

5. Έχουμε νέες προσθήκες στο καστ;

sanada

Πολλές και διάφορες με σημαντικότερες τους Gustaf Skarsgard (σ.σ.: ο Floki από το Vikings) και Hiroyuki Sanada (Wolverine, 47 Ronin, The Last Samurai). Ο πρώτος θα υποδυθεί τον αινιγματικό Karl Strand, ενώ ο δεύτερος τον Musashi, έναν host από το Samurai World. Οπότε ακόμη και αν το κεντρικό στόρι θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο Westworld, μένει να δούμε πώς ακριβώς θα αναμειχθεί ο κόσμος των Σαμουράι και τι κατεύθυνση θα ακολουθήσουν οι ήρωες του. Το σίγουρο πάντως, είναι πως δεν θα μείνουμε μόνο σε ένα θεματικό πάρκο.

 

6. Υπάρχει trailer για την δεύτερη σεζόν;

Τι εννοείς; Δεν το έχεις δει ακόμα; Κάνε μία βουτιά στο παραπάνω βιντεάκι του YouTube για να πάρεις μία καλή ιδέα. O δεύτερος κύκλος έρχεται στις 22 Απριλίου από το HBO. Υπομονή.

 

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved