Χαιρέτα το ατμοσφαιρικό American Gods που μόλις έχασες

Τι συμβαίνει και τα καλύτερα σόου χάνουν σκηνοθέτες και παραγωγούς;

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που βλέπεις ότι μία σειρά χάνει το ανθρώπινο δυναμικό της. Ή απλά αναστέλλεται η προβολή της για χίλιους δύο λόγους. Από το ότι σκηνοθέτες και παραγωγοί κουράζονται από την συνεχή πίεση και την υποχρέωση, μέχρι ότι οι άνθρωποι που βάζουν τα λεφτά για την υλοποίηση έχουν άλλο όραμα από τους δημιουργούς.

thegetdown 471

Στην περίπτωση του The Get Down, ο Luhrmann απλά κουράστηκε να τρέχει επεισόδιο με το επεισόδιο. «Είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι ταινίες και πάντα θα προτιμώ να ασχολούμαι με αυτές» είχε πει σχετικά με την ακύρωση της δεύτερης σεζόν του The Get Down, το οποίο έμεινε ακέφαλο από σκηνοθεσία. Χώρια του ότι η παραγωγή  κάθε επεισοδίου ήταν εξωφρενικά ακριβή. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Scorsese και του Vinyl. Αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση πέραν του 1ου επεισοδίου, με τον Mick Jagger να δηλώνει πως έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να ασχοληθεί με την παραγωγή μίας δεύτερης σεζόν. Και ξέρετε που είναι το πρόβλημα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις; Ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι να γεμίσουν τα  παπούτσια εκείνων που φεύγουν.

Vinyl 003

Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του American Gods. Αλλά με μία μικρή διαφορά. Οι Bryan Fuller και Michael Green εγκατέλειψαν το project, αλλά πρόλαβαν να γράψουν  το σενάριο για να γυριστεί η δεύτερη σεζόν. Σώζεται όμως η κατάσταση; Όχι. Το American Gods δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί στη δεύτερη σεζόν. Και δεν υπάρχει παραγωγός που να φέρει την ίδια ατμόσφαιρα σε μία ενδεχόμενη τρίτη σεζόν. Και δυστυχώς, στο πλευρό του αντικαταστάτη δεν θα υπάρχει ούτε ο Neil Gaiman ο οποίος δήλωσε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την παραγωγή και ότι θα γυρίσει πίσω στη συγγραφή των βιβλίων. Που δεν μας χαλάει, αλλά τι θα απογίνει με τον τρίτο κύκλο όταν φτάσει η ώρα του; Όποιος και αν έρθει στο πηδάλιο, θα φέρει μία άλλη μορφή του American Gods από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

 

Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι Fuller και Green αποχώρησαν λόγω «δημιουργικών διαφορών» με την Freemantle Media που ευθύνεται για την παραγωγή της σειράς για λογαριασμό του Starz. Εκτός του ότι δυσκολεύτηκαν να βρουν μία μέση λύση συνεργασίας, ο Fuller έφερε τον Green στο επόμενο project που έχει αναλάβει, το Amazing Stories για λογαριασμό της Apple, ενώ ο Green δούλευε παράλληλα με τη σειρά τα σενάρια πολλών ταινιών όπως του Murder on The Orient Express. Μέσα σε όλα αυτά, παρέμεινε το γεγονός ότι οι παραγωγοί έχασαν το ενδιαφέρον τους για τη σειρά. Και πολύ πιθανόν αυτή η αποχώρησή τους, να είναι και εκείνη που ευθύνεται και για την απομάκρυνση του Gaiman.

26b9117981e065441669ffda08e26e02 bryan fuller neil gaiman

Πάντως για καλή μας τύχη, τα περισσότερα σενάρια για τον δεύτερο κύκλο του American Gods ολοκληρώθηκαν και η σειρά αναμένεται να προβληθεί κάποια στιγμή στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Και βλέπουμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved