Το «Θνητοί Θεοί» του Netfilx θα δυναμώσει την πίστη στα Sci-Fi

Μετά το Black Mirror και το Dark, το Altered Carbon είναι η σειρά που αξίζει την προσοχή σου.

Μπορεί σήμερα ο κοσμάκης να τρελαίνεται με τα επεισόδια του Black Mirror και το σκοτεινό μέλλον που βλέπει ο Charlie Broker στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά για κάποιους sci-fi συγγραφείς εκεί έξω, αυτό ήταν πάντα το αντικείμενο των ιστοριών τους.

Βλέπεις, καλώς ή κακώς, το sci-fi έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα με ένα περίεργο και ακαταλόγιστο ρατσισμό από εκείνους που δεν το παρακολουθούν.

altered carbon 2


Ο κόσμος κάνει το λάθος να πιστεύει πως τα sci-fi είναι διαστημικές ιστορίες με τέρατα και ρομπότ, όπου ο ένας σκοτώνει τον άλλο για να διαφυλαχτεί κάποια Γαλαξιακή Δημοκρατία σε ένα σημείο του σύμπαντος. Είναι όμως τόσα πολλά περισσότερα που κάνουν το πραγματικό sci-fi να ξεχωρίζει.

Είναι αυτό που θα δούμε φέτος στο Netflix με το Θνητοί Θεοί και που είναι βασισμένο στα βιβλία του Richard Morgan, ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που έχουμε στις sci-fi ιστορίες. Νωρίτερα, τα είχαμε δει όλα αυτά στον τετραπέρατο Philipp Dick, τον άνθρωπο που γαλούχησε αυτό που σήμερα ονομάζουμε cyberpunk. Και όλοι αυτοί, δεν θα είχαν πειραματιστεί με τα γραπτά τους, αν δεν υπήρχε ο «δάσκαλος» Isaac Asimov Asimov.

Altered Carbon3

 

Mετά το Black Mirror και το Dark, δύο τηλεοπτικές σειρές που φρόντισαν να εξαπλώσουν το sci-fi στο mainstream κοινό με τον καλύτερο τρόπο, έρχεται το Altered Carbon που κυκλοφορεί με τον ελληνικό τίτλο Θνητοί Θεοί.

Ένας ακόμα κατάμαυρος και πεσιμιστικός μελλοντικός κόσμος, όπου οι προνομιούχοι μπορούν να αλλάζουν σώματα μεταφέροντας παράλληλα και την συνείδησή τους. Με την τεχνολογική αυτή «αθανασία» να μεταφέρεται στα σώματα τον ανθρώπων, ένας νεκρός στρατιώτης (Joel Kinnaman) έρχεται πίσω στη ζωή και σε καινούργιο σώμα από έναν ζάμπλουτο και μακρόβιο άντρα (James Purefoy) για να ερευνήσει την δολοφονία του τελευταίου.

Το trailer έχει κυκλοφορήσει ήδη και σε ταξιδεύει σε ταινίες που θυμίζουν Judge Dredd, Blade Runner και Johnny Mnemonic. Είναι αυτό το πιστό sci-fi σκηνικό που αγαπήσαμε.

 

Πολύ περισσότερο ωστόσο, δεν αγκαλιάζουμε μόνο την κίνηση του Netflix που φέρνει το συγκεκριμένο διήγημα με σάρκα και οστά στην μικρή οθόνη. Κυρίως, είναι αυτή η προσπάθεια να βγει το καλό και αγνό sci-fi προς τα έξω, σε ένα κοινό που μέχρι σήμερα το σνόμπαρε. Που το θεωρούσε παιδιάστικο και ανούσιο, χωρίς να καταλαβαίνει ή να προσπαθεί να δεχτεί το βαθύτερο νόημα που έχουν ταινίες σαν και αυτές, που σε βάζουν να προβληματιστείς για την ανθρώπινη κοινωνία και την κατάληξη της στο μέλλον.

altered carbon 4

 

Το Θνητοί Θεοί θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Φεβρουαρίου. Καλώς να μας έρθει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved