ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Σε εξαιρετική Ταινία Καταστροφής από τη Νορβηγία

Συγγνώμη Kingsman αλλά έχουμε ενθουσιαστεί.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες των σινεμά σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Σχεδόν πάντα οι ταινίες καταστροφής έχουν αμερικάνικη σφραγίδα blockbuster με χιλιάδες κλισέ κολλημένα σαν γραμματόσημα πάνω τους. Το «Κύμα» όμως μας έρχεται από τη Νορβηγία, αποτέλεσε την υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας της χώρας για το 2016, και εντυπωσιάζει με τις κριτικές και το τρέιλερ που κουβαλάει. Αφού μοιάζει να δίνει ρεαλιστική πνοή σε ένα αγαπημένο είδος ταινιών που αργοπέθαινε στην κλισεδούρα. Άλλωστε είναι γνωστό πως η χολυγουντιανή συνταγή με ευρωπαϊκό μαγείρεμα συνήθως γίνεται πιο νόστιμη.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Σε πιο ανάλαφρο μοτίβο τώρα να ζητήσουμε ένα συγγνώμη στο Kingsman που πολύ το αγαπάμε και δεν βρέθηκε στην κορυφή της λίστα μας. Στον «Χρυσό Κύκλο» οι φλεγματικοί Βρετανοί πράκτορες συναντούν τα ξαδέρφια τους από την Αμερική –που όπως φαντάζεσαι είναι αγριόβλαχοι καουμπόηδες. Δράση, χιούμορ κι ένα ολόλαμπρο καστ που συμπληρώνεται αυτή τη φορά από τους Τσάνινγκ Τέιτουμ (μπράβο!), Πέντρο Πασκάλ (χειροκροτήματα)  και ο Τζεφ Μπρίτζες (καρδούλες)!

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 2

Τρομερά υποσχόμενο γερμανικό δράμα που σε γονατίζει ήδη από το τρέιλερ. Στο «Ομίχλη τον Αύγουστου» ένας πιτσιρίκος μένει ορφανός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου και τον βάζουνε σε ίδρυμα. Για να ανακαλύψει ότι αυτό το «ορφανοτροφείο» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια βιτρίνα για πρόγραμμα ευθανασίας των Ναζί. Γιατί, τελικά, η φρίκη του πλέον αιματηρού πολέμου όλων των εποχών δεν παύει ποτέ να αποτελεί γόνιμη πρώτη ύλη για το σινεμά.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!

Ξέρεις κάτι μπορεί το «Leatherface» (prequel του «Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι») μπορεί να μην είναι κακό. Ίσως είναι και καλό τελικά –αν και δύσκολο μας φαίνεται. Όμως, εν τέλει, πόσες επαναλήψεις του ίδιου μοτίβου να αντέξουμε οι Χριστιανοί μπορούν να μας πουν οι παραγωγοί; Το exploitation που λένε και οι Αμερικάνοι έχει και τα όριά του!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved