ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Για το «Logan Lucky» με τον μεταμορφωμένο Ντάνιελ Κρεγκ

Στο αμερικάνικο «The Κόπανοι» δηλαδή.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Δύο αδέρφια, μεγάλοι κάγκουρες (Άνταμ Ντράιβερ και Τσάνινγκ Τείτουμ), έχουν οικονομικά προβλήματα και αποφασίζουν να ληστέψουν τις εισπράξεις ενός πασίγνωστου αγώνα αυτοκινήτων. Για να το κάνουν βγάζουν από την φυλακή έναν ακόμα μεγαλύτερο κάγκουρα, τον μεταμορφωμένο Ντάνιελ Κρεγκ, και εκεί αρχίζει μια όμορφη ιστορία με λούμπεν προεκτάσεις από τον σκηνοθέτη του «Ocean’s Eleven» Στίβεν Σόντερμπεργκ, που χρησιμοποιεί την ίδια αγαπημένη μανιέρα, φέρνοντας όμως αυτή τη φορά στο νου –λόγω ηρώων- το θρυλικό «The Κόπανοι». Γενικά η φάση μυρίζει σίγουρη διασκέδαση όπως καταλαβαίνεις.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Αλλάζουμε ύφος εδώ, καθώς το «Ένα Ενωμένο Βασίλειο» διαπραγματεύεται την ιστορία του πρώτου Προέδρου της Μποτσουάνα που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1948. Και της τρομερά γεννάς επιλογής του να παντρευτεί μια λευκή Βρετανίδα –που υποδύεται η «πιο Αγγλίδα ηθοποιός του κόσμου» Ρόζαμουντ Πάικ, γνωστή από το «Gone Girl» του Ντείβιντ Φίντσερ. Τα φιλμ που δείχνουν την κατάσταση της Αφρικής, μετά το τέλος της αποικιοκρατίας, όπως «Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας», συνήθως έχουν μια σπάνια δύναμη μέσα τους.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 2

Ξαναλλάζουμε ύφος και πάμε πάλι σε πιο fun καταστάσεις. Ο Λικ Μπεσόν μας έχει δώσει μνημειώδεις ταινίες όπως το «Απέραντο Γαλάζιο», το «Λεόν» και το «Πέμπτο Στοιχείο». Σε αυτό το μικρό έπος επιστημονικής φαντασίας, που ακούει στο όνομα «Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» και βασίζεται στο θρυλικό γαλλικό κόμιξ, ο σκηνοθέτης κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Με την Κάρα Ντελεβίν σε πρώτο πλάνο. Και χρώματα. Πολλά Χρώματα.

 

ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Επιτυχημένος ηθοποιός, ετών 42, παθαίνει κρίση μέση ηλικίας. Και θέλει να αφήσει την ήσυχη οικογενειακή ζωή του με τη Μαριόν Κοτιγιάρ για να το ζήσει στα στενά. Ο Γκιγιόμ Κανέ τη βλέπει ροκ σταρ και ψάχνεται να ζήσει το γνωστό τρίπτυχο. Και αφήνει την Μαριόν Κοτιγιάρ. Τι λέτε ρε παιδιά σοβαρά; Όχι, κάτι δε μας πείθει στο σενάριο του «Μεγάλωσε αν τολμάς» κι ας είναι κωμωδία!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved