ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Για να βαρέσουμε προσοχή στο Dunkirk!

Όπλο, κράνος, εξάρτηση και φύγαμε για τελικό.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Κανονικά αυτήν την εβδομάδα θα μπορούσαμε, αντί για τη στήλη, να γράψουμε 398 φορές τη λέξη «Dunkirk». Όπως αντιλαμβάνεσαι έχουμε μπει σε πολεμικό mode για να απολαύσουμε το νέο μεγάλο πόνημα του Κρίστοφερ Νόλαν, το οποίο ελπίζουμε να μας κολλήσει στον τοίχο για άλλη μία φορά. Ονειρευόμαστε από τώρα τις σκηνές, με τον Τομ Χάρντι να καταδιώκει Ναζί με το στον ρόλο ενός πιλότου της RAF. Όπλο, κράνος, εξάρτηση και φύγαμε για τελικό αδέρφια!

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Το μυθιστόρημα της Χάρπερ Λι, «To Kill a Mockingbird», αποτελεί σταθμό για την αμερικανική λογοτεχνία του 20ου αιώνα. Κι η κινηματογραφική του μεταφορά («Σκιές και Σιωπή) με τον Γκρέγκορι Πεκ είναι ένα καταπληκτικό δικαστικό δράμα, ένα αριστούργημα της οθόνης που εξερευνεί τις βαθιές ρίζες του ρατσισμού στην αμερικανική ήπειρο. Εν ολίγοις, μια ταινία που καλό είναι να γράψεις στο βιογραφικό σου ως θεατής.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς από τα προηγούμενα δύο, το «Ταξίδι στην Ισπανία» είναι ένα road movie με γερές δόσεις γαστρονομίας και τον απολαυστικό Στηβ Κούγκαν (24 Hours Party People) στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Χιούμορ, εκδρομές, φαγητό και ταξιδιάρικη διάθεση. Ιδανικό για χαλάρωμα με άλλα λόγια και μεταμεσονύχτιο «τσίμπι τσίμπι» μετά την προβολή.

 

ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Έχουμε πει ξανά, πως τα δράματα εποχής μπορεί να θεωρούνται κατά κύριο λόγο ένα είδος σινεμά που απευθύνεται κυρίως στις κοπέλες, όμως και κάποιοι από εμάς τα τιμούν φανατικά. Άλλωστε στην ερωτική ιστορία του «Πυρετού της Τουλίπας», πρωταγωνιστούν η Αλίσια Βικάντερ και η Κάρα Ντελεβίν, κάνοντας την ταινία ένα ιδανικό κάδρο για οφθαλμόλουτρο. Όμως ρε παιδιά υπάρχουν τόσο πιο δυνατές επιλογές αυτήν την εβδομάδα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved