Οι σκηνές που ο Robert De Niro μας έδειξε τι αξίζει

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες στιγμές του ηθοποιού στον κινηματογράφο. 

Βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών O 76χρονος πλέον Robert De Niro μας έχει χαρίσει και μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του κινηματογράφου. Και εξακολουθεί να το κάνει, ίσως με μικρότερη συχνότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξέχασε το παρελθόν του. Ούτε εμείς το ξεχάσαμε βέβαια. Προσπαθούμε να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά, να δούμε με ποια ταινία θα ξεκινήσουμε και με ποια θα τελειώσουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που μας κράτησε στην καρέκλα μας με γουρλωμένα τα μάτια.

 

 

Ας ξεκινήσουμε με μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. Δεν είμαστε υπερβολικοί. Ο φόνος του Don Fanucci στο The Godfather Part II δεν λέει να μας αφήσει σε ησυχία. Είναι η στιγμή που ο νεαρός Corleone ζητά αυτά που θεωρεί πως αξίζει. Τα πάντα. Η ιστορία του ξεκινάει με αυτόν τον τρόπο και έτσι έπρεπε να ξεκινήσει και η δική μας.

 

Mean Streets (1973)

Αυτή ήταν η πρώτη συνεργασία του De Niro με τον Martin Scorsese, μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Αυτή η σκηνή δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο αν εξαιρέσει κανείς την είσοδό του σε ένα μπαρ την ώρα που ακούμε το τραγούδι των Rolling Stones, Jumping’ Jack Street. Απλά, με αυτή την σκηνή ο Robert De Niro πως έφτασε στην μεγάλη οθόνη για τα καλά. Και όπως φάνηκε, είχε έρθει για να μείνει.

 

Raging Bull (1980)

To Raging Bull, το φιλμ που ασχολείται με την ζωή του μποξέρ Jake LaMotta, δεν είναι μια εύκολη ταινία. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν αξίζει την προσοχή σου. Ο De Niro κέρδισε το Όσκαρ. Σε αυτό βοήθησε και ο Martin Scorsese αλλά στο τέλος, ο ηθοποιός είναι αυτός που βλέπεις στην οθόνη σου. Και μιας και μιλήσαμε για τέλος. Ακολουθεί ένα από τα καλύτερα last scenes όλων των εποχών.

 

Goodfellas (1990)

Εντάξει, το περίμενες. Επίσης σε προετοιμάσαμε από την αρχή πως σε αυτή τη λίστα θα δεις πολλές ταινίες του Scorsese αφού οι δυο τους έχουν τρομερή σχέση. Δεν έχουμε και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά γι’ αυτή τη σκηνή.

 

Πώς ο Robert De Niro κατέκτησε το Goodfellas

Taxi Driver (1976)

Μάντεψε, άλλη μία ταινία του Martin Scorsese. Μετά από κανείς δεν είδε του ταξιτζήδες με τον ίδιο τρόπο. Ο De Niro φρόντισε για αυτό. O Travis κάνει μία σημαντική αγορά και τα μάτια του λάμπουν. Στο Taxi Driver, γενικότερα, βλέπουμε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του.

 

The Untouchables (1987)

Ο De Niro είναι ο Al Capone ή ο Al Capone είναι o De Niro και τον βλέπουμε σε ένα τραπέζι που αποτελείται από σημαντικά άτομα, κρατώντας ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο.

 

Jackie Brown (1997)

Είναι από τις καλύτερες και ίσως πιο παρεξηγημένες ή τουλάχιστον χωρίς την προβολή που της άξιζε, ταινίες του Quentin Tarantino. Σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ εκείνου και του Samuel L Jackson, καταλήγει νεκρός. Αυτό έχει μικρή σημασία βέβαια.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved