Πόσο καλά γνωρίζεις το σπέρμα σου;

Μην το χρησιμοποιείς τυφλά και άσκοπα, μάθε και 5 πραγματάκια.

Τι γνώσεις έχει ο μέσος άντρας γύρω από το σπέρμα; Τις βασικές. Το χρησιμοποιεί σαν μέσο ηδονής και υλοποίησης κάθε διεστραμμένου ενστίκτου του έχουν δημιουργήσει οι τσόντες. Τόσο απλά!

Κι όμως, ο αυτοσκοπός του σπέρματος δεν είναι αυτός. Είναι κάτι παραπάνω. Κάτι ιερό.

Λογικά γνωρίζετε ότι το σπέρμα είναι κάτι σαν μεγάλοι κολυμβητές. Τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα μεταβαίνουν στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας για να γονιμοποιήσουν το ωάριο. Κάπως έτσι γίνεται η αναπαραγωγή και δημιουργείται μια νέα ζωή.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ξεστραβωθούμε μπας και μάθουμε και τίποτα χρήσιμο για ό,τι πιο χρήσιμο έχουμε στον οργανισμό μας για να φέρουμε έναν νέο οργανισμό.

Ακολουθούν ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζατε για το σπέρμα:


1. Το σπέρμα παράγεται ακόμη και αν είσαι «μισός»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα κι αν έχεις μόνον έναν όρχι, στο συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον, δεν υστερείς πουθενά σε σχέση με κάποιον που έχει δύο. Μπορείς να κάνεις παιδί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, γιατί πολύ απλά ο ένας σου όρχις παράγει λίγο περισσότερο σπέρμα για να αντισταθμίσει αυτόν που λείπει.


2. Είναι φυσιολογικό να έχεις μη φυσιολογικό σπέρμα

Sperms

Πάνω από το 90% του σπέρματος που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα παραμορφώνεται. Το σπερματοζωάριο μπορεί να περιέχει ένα τεράστιο κεφάλι, μία περιτυλιγμένη ουρά, δύο ουρές ή δύο κεφαλές. Αυτό συμβαίνει λόγω της μονογαμίας, καθώς το σπέρμα ενός αρσενικού δεν χρειάζεται να ανταγωνιστεί το σπέρμα ενός άλλου αρσενικού ταυτόχρονα. Επομένως, αν κάποιος γιατρός σου πει ότι δεν έχεις φυσιολογικό σπέρμα, μη φρικάρεις. Κι αυτό φυσιολογικό είναι.


3. Μάθε για το ταξίδι και όχι μόνο για τον προορισμό

george lazenby playboy magazine cover

Το ταξίδι του σπέρματος από το αρσενικό σώμα στο κύτταρο αυγών του θηλυκού είναι μακρύ και έντονο. Παράγεται από τους όρχεις στο αρσενικό και αναμιγνύεται με υγρά για να σχηματίσει σπέρμα. Στη συνέχεια μεταφέρεται στο γυναικείο σώμα, όπου υπάρχει ένας αριθμός κινδύνων πριν φτάσει στο αυγό. Μόλις εισέλθει στη μήτρα το πρώτο εμπόδιο είναι αν πρέπει να πάει δεξιά ή αριστερά καθώς υπάρχουν δύο σάλπιγγες. Μόλις το σπερματοζωάριο κολυμπήσει στον σωστό σάλπιγγα, πρέπει να φτάσει στο αυγό και στη συνέχεια να εισέλθει σε αυτό.

Ξεστραβώθηκες για το σπέρμα σου. Αν θες να ξεστραβωθείς και για τον αυνανισμό σου, για τσέκαρε εδώ.



4. Το αντρικό σώμα παράγει σπέρμα εσαεί

Οι γυναίκες γεννιούνται με συγκεκριμένο αριθμό αυγών και μέχρι να φτάσουν την ηλικία των 30 ετών μένουν μόνο με 1/8 του αρχικού αριθμού. Ωστόσο, οι άνδρες συνεχίζουν να παράγουν σπέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Το σπέρμα τους μπορεί να περιέχει αποσπασματικό DNA καθώς μεγαλώνουν, αλλά η παραγωγή σπέρματος δεν σταματά ποτέ.

 

5. Μισό κουταλάκι του γλυκού ισούται με 200 εκατομμύρια σπέρματα

maxresdefault

Συνήθως, ο άντρας εκσπερματίζει μόνο μισό κουταλάκι του γλυκού, το οποίο όμως είναι αρκετό για να γίνει η δουλειά. Μισό κουταλάκι του σπέρματος περιέχει περίπου 200 εκατομμύρια σπέρματα! Όλα τα σπερματοζωάρια που εισέρχονται στη μήτρα ανταγωνίζονται για να φτάσουν στο αυγό και να τα γονιμοποιήσουν. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved