Ο κανόνας των 21 δευτερολέπτων που πρέπει να τηρούμε στις τουαλέτες

Ειδικά όταν θέλουμε να παραμείνουμε υγιείς.

Οι επιστήμονες μοιράζονται έναν παγκόσμιο κανόνα ούρησης με τον «κανόνα 21 δευτερολέπτων», ο οποίος είναι σημαντικός για ένα υγιές σώμα.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς δεν παρακολουθούμε πόσο συχνά και πόσο καιρό χρησιμοποιούμε την τουαλέτα κάθε μέρα. Οι επιστήμονες ωστόσο μοιράζονται έναν παγκόσμιο άγραφο κανόνα που θα μας κρατήσει πιο υγιείς. Τον κανόνα των 21 δευτερολέπτων.

Ωστόσο, ίσως αξίζει την επόμενη φορά να μετρήσεις μέχρι το 21 την επόμενη φορά που θα θέλεις να αδειάσεις την ουροδόχο κύστη σου - και υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος. Τώρα, το να μετράς τα δευτερόλεπτα που ουρείς μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά υπάρχει πίσω από αυτό μια έρευνα που κέρδισε το Νόμπελ πίσω από αυτή την πληροφορία. Χωρίς πλάκα.

Ποιος είναι ο νόμος των  21 δευτερολέπτων της ούρησης

Μια ομάδα επιστημόνων στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, αναφέρει ότι ο «Νόμος της ούρησης» είναι η ιδέα ότι κάθε θηλαστικό που ζυγίζει πάνω από τρία κιλά χρειάζεται περίπου 21 δευτερόλεπτα για να αδειάσει εντελώς την ουροδόχο κύστη του.

Τώρα μπορεί να αναρωτιέστε "γιατί 21 δευτερόλεπτα συγκεκριμένα" ή "γιατί δεν μπορούσαν να το στρογγυλοποιήσουν σε πιο τακτοποιημένα 20 δευτερόλεπτα;" - Λοιπόν, όλα έχουν να κάνουν με τους νόμους της βαρύτητας. Οι ερευνητές αφιέρωσαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους αναλύοντας βίντεο με διάφορα ζώα που ουρούν με μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα γιατί τα περισσότερα θηλαστικά το κάνουν με… τον τρόπο που κάνουν.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες δημοσίευσαν τα ευρήματά τους, παράλληλα με το επιχείρημα ότι η «βαρυτική δύναμη» είναι ο κύριος παράγοντας στη διάρκεια της ούρησης. "Πώς μπορούν οι κύστεις των 0,5 κιλών και των 100 κιλών να αδειάζονται σχεδόν στην ίδια διάρκεια; Τα μεγαλύτερα ζώα έχουν μεγαλύτερες ουρήθρες και επομένως μεγαλύτερη βαρυτική δύναμη που οδηγεί τη ροή", αναφέρει η ομάδα στην ερευνητική της εργασία.

Πώς συνδέεται αυτό με τους ανθρώπους;

Η ερώτηση που πιθανότατα αναρωτιέστε τώρα είναι «πώς σχετίζεται αυτό με τους ανθρώπους;». Η απάντηση είναι επειδή η μελέτη μας δίνει έναν γενικό εμπειρικό κανόνα σχετικά με το πόσο χρόνο πρέπει να ξοδεύουμε στην τουαλέτα.  Δεν διαρκεί κάθε ταξίδι στην τουαλέτα ακριβώς 21 δευτερόλεπτα, ωστόσο είναι ένας πρόχειρος οδηγός που πρέπει να στοχεύσεις. Εάν διαπιστώνεις ότι ξοδεύεις πολύ περισσότερο χρόνο για να αδειάσεις την ουροδόχο κύστη σου ή κάνεις πολλά ταξίδια στην τουαλέτα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα. Το να τα κρατάς για πολύ καιρό και πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοίμωξη ή προβλήματα με τα νεφρά. Αν πάλι πηγαίνεις πολύ συχνά, θα μπορούσες να έχεις αυτό που ονομάζεται «υπερδραστήρια κύστη» - όταν αισθάνεστε την ανάγκη να κατουρήσεις ακόμα κι αν η κύστη σου δεν είναι γεμάτη.

 Πολύ νερό λοιπόν και τακτικές επισκέψεις.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved