Φυτρώνουν σαν μανιτάρια, οι καφέδες από μανιτάρια

Όλοι σήμερα θέλουν να πίνουν μύκητες με τον καφέ τους.

 

Αν σου λέγανε δέκα χρόνια πριν, ότι θα κυκλοφορούσε καφές με μανιτάρια θα ήταν κάτι που θα σου έμοιαζε με επιστημονική φαντασία, να που όμως τελικά η πορεία των πραγμάτων είναι πάντα απρόβλεπτη. Και τελικά ο καφές της Κολομβίας μένει πίσω και ο καφές μανιταριών έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το 2023 η συγκεκριμένη αγορά να φτάσει να γίνει μια τεράστια βιομηχανία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Γενικά τα μανιτάρια είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διατροφή, αφού επιλέγεται και από τη vegan κουζίνα. Πλέον βλέπεις μανιτάρια παντού αφού εντοπίζονται σε διάφορες μορφές, όπως σκόνες και κάψουλες και «υπόσχονται» να είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Κάπως έτσι αυτή η τάση μαζί με την τάση του καφέ συνδυάστηκε και έφερε τον καφέ μανιταριών.

Τι είναι ο καφές μανιταριών;

Σε απλά ελληνικά είναι πολύ καλά αλεσμένα καρποφόρα σώματα μανιταριών με κόκκους καφέ, σε αναλογία 1:1. Όσοι το έχουν δοκιμάσει ισχυρίζονται ότι είναι παρόμοιο με τον κανονικό καφέ, με τα μανιτάρια να τα γεύεσαι ελαφρώς. Πολύ σημαντική είναι και η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη, καθώς περιέχει λιγότερη καφεΐνη και έτσι γίνεται ιδανικός για όσους επιθυμούν λιγότερη πρόσληψη καφεΐνης.

Τι είναι o καφές flat white που γιορτάζει σήμερα το Google;

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να σου πούμε ότι το πόσο ευεργετικός για την υγεία μας είναι ο καφές με τα μανιτάρια πέρα από τη μείωση της καφεΐνης παραμένει αβέβαιο, καθώς δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά. Το UCLA Health υπογραμμίζει την έλλειψη στοιχείων που να υποστηρίζουν ότι τα μανιτάρια διατηρούν τα οφέλη τους για την υγεία, μετά από τις διαδικασίες αποξήρανσης, εκχύλισης και παρασκευής. Έτσι, στα κύρια μειονεκτήματα του καφέ με μανιτάρια είναι ότι δεν υπάρχουν μελέτες σε ανθρώπους για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς σχετικά με την υγεία. Επίσης είναι πιιο ακριβός από τον κανονικό καφέ.

Ο φρέντο εσπρέσο «έσβησε» τους ιταλικούς καφέδες

Τελικά, το αν αξίζει να δοκιμάσεις τον καφέ από μανιτάρια εξαρτάται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι ο καφές από μανιτάρια είναι μια σύγχρονη προσέγγιση του καφέ. Αν και υπάρχουν αρκετοί ισχυρισμοί για την υγεία και τον καφέ μανιταριών για διάφορες παθήσεις υγείας, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν επαληθευτεί αυτή τη στιγμή και χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Εμείς σου λέμε ότι γιατί να μην δοκιμάσεις έστω μια φορά; 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved