Ο φρέντο εσπρέσο «έσβησε» τους ιταλικούς καφέδες

Δύο ελληνικοί καφέδες στους κορυφαίους του κόσμου.

 

Βλέπουν οι Ιταλοί φρέντο εσπρέσο και «τραβάνε» τα μαλλιά τους, παρότι μπορεί να έχει ψηφιστεί ως ένας από τους καλύτερους καφέδες του κόσμου. Δεν πάνε πολλά χρόνια, που είχα ζητήσει έναν κρύο καφέ στην Ιταλία και ο barista γύρισε θυμωμένος και μου είπε: «Δεσποινίς μου, υπάρχει τέτοιο πράγμα; Είναι αστείο;». Και σε άλλη μία απόπειρα που είχα κάνει κάπου στη Γένοβα μου απάντησαν ότι από αυτό το είδος γνωρίζουν μόνο το «shakerato» και βγήκε τόσο χάλια που κέρασαν και το δικό μου και των φίλων μου. Παρόλα αυτά, ο υπόλοιπος πλανήτης αναγνωρίζει τους φρέντο εσπρέσο και φρέντο καπουτσίνο, αφού σύμφωνα με το Taste Atlas έχουν ψηφιστεί στους καλύτερους καφέδες του κόσμου.

Πώς να διαλέξεις σωστά ανάμεσα σε έναν αμερικάνο και έναν εσπρέσο

Οι λίστες του Taste Atlas είναι γνωστές και κάποιες εξ αυτών έχουν πολύ ενδιαφέρον, ενώ άλλες λιγότερο. Ειδικότερα, το TasteAtlas που είναι ένας βιωματικός ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για φαγητό και διακοπές, συγκεντρώνει ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή συστατικά και πιάτα. Στην τελευταία λίστα δημοσίευσε τους πιο δημοφιλείς καφέδες του κόσμου.

 

 

Ο φρέντο εσπρέσο που είναι ο πιο αγαπητός καφές της χώρας μας «κατέκτησε» την τρίτη θέση και το φρέντο καπουτσίνο κέρδισε την τέταρτη. Δεν το λες και λίγο, όταν στην πέμπτη θέση ακολουθεί το καπουτσίνο -όπου σύμφωνα με τους γείτονες δεν πρέπει κανείς να τον καταναλώνει μετά τις 12 το μεσημέρι, καθώς θεωρείται συνοδευτικό στοπ πρωινό. Ας δούμε όμως τι αναφέρεται στη λίστα για τους δικούς μας καφέδες.

Espresso Martini: Το κοκτέιλ που επιμένει να επιστρέφει

«Ο φρέντο εσπρέσο είναι ένας απλός ελληνικός καφές που συνδυάζει εσπρέσο και πάγο. Εν αντιθέσει με παρόμοιες ποικιλίες παγωμένου καφέ που σερβίρουν απλώς καφέ πάνω σε πάγο, αυτή η ελληνική εκδοχή αναμειγνύει κυρίως τα δύο συστατικά μέχρι ο καφές να είναι ελαφρώς παγωμένος, απαλός και κρεμώδης. Στη συνέχεια, ο ελαφρώς παγωμένος καφές στραγγίζεται και περιχύνεται σε πάγο. Το ρόφημα σερβίρεται σκέτο, μέτριο ή γλυκό ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός, κάτι που πρέπει να γίνει πριν από την ανάμειξη. Ο φρέντο εσπρέσο έγινε δημοφιλής κατά τη δεκαετία του 1990 και σήμερα αποτελεί σήμα-κατατεθέν σε όλη τη χώρα».

Για το φρέντο καπουτσίνο αναφέρεται ότι είναι: «Μια απλή, παγωμένη ποικιλία καφέ που προέρχεται από την Ελλάδα. Φτιάχνεται με εσπρέσο που έχει αναμειχθεί με πάγο, στραγγίζεται και στη συνέχεια χύνεται πάνω από πάγο. Στη συνέχεια, ο καφές συμπληρώνεται με καλά παγωμένο γάλα που έχει χτυπηθεί καλά μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά, αφρώδη υφή. Σερβίρεται παραδοσιακά σε ψηλά ποτήρια και απολαμβάνονται κυρίως το καλοκαίρι». 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved