Οι Carabinieri επέστρεψαν σε πολίτη τα σκουπίδια του στο σπίτι

Αν σου φέρνανε τα σκουπίδια σου στο σπίτι, τι θα έκανες; 

Όχι σκουπίδια σε θάλασσες και σε ακτές, αλλά και σε αγρούς καθώς θα στα γυρίσουν στο σπίτι. Και αυτό είναι πραγματικότητα, τουλάχιστον στη γειτονική Ιταλία όπου οι Carabinieri σου εξηγούν εμπράκτως τα λάθη σου. Ειδικότερα, η ιταλική αστυνομία εντόπισε όχι μόνο πολίτη που πέταξε δυο καναπέδες σε ένα χωράφι, αλλά του τα έφερε και στο σπίτι του. Καιρός είναι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να πληρώνουμε τα λάθη, αρκετά με τα θεωρητικά. Ας δούμε το παράδειγμα.

Η αστυνομία του Ρομάνο ντι Λομπάρντια, κοντά στο Μπέργκαμο δημοσίευσε ένα βίντεο με την «επιστροφή» των σκουπιδιών προκειμένου να στείλει το μήνυμα και στους υπόλοιπους: «Μήπως έχασες κάτι;» γράφει η λεζάντα στο βίντεο με τους καναπέδες. Ο πολίτης εντοπίστηκε χάρη στις κάμερες παρακολούθησης και κινδυνεύει με πρόστιμο έως 10.000 ευρώ.

Ο φρέντο εσπρέσο «έσβησε» τους ιταλικούς καφέδες

«Η παράδοση (των σκουπιδιών) στο σπίτι είναι μια εντυπωσιακή χειρονομία αλλά είναι περισσότερο συμβολική, για να εξηγήσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την απόρριψη σκουπιδιών» στη φύση, σχολίασε ο δήμαρχος του Ρομάνο, Σεμπαστιάν Νικόλι, στην εφημερίδα Il Corriere della Sera. «Το μήνυμα προς όλους είναι ότι δεν θα πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε βάρος της κοινότητας», πρόσθεσε.

Είναι μία καλή ευκαιρία να πάρουμε το καλό παράδειγμα και στη χώρα μας και να πράττουμε ανάλογα.

Στο La Campana η κουζίνα δεν έκλεισε από το 1518

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved