Στο La Campana η κουζίνα δεν έκλεισε από το 1518

Το παλαιότερο εστιατόριο στη Ρώμη σερβίρει μακαρόνια πάνω από 500 χρόνια

 

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι το φαγητό και πόσο μάλλον όταν αυτό συνδέεται με ένα καλό εστιατόριο. Το να πας για φαγητό δεν συμβαίνει απλά για να καλύψεις μία βιολογική σου ανάγκη, αλλά συνιστά εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο που ένας από τους παράγοντες που σχετίζονται με την φερεγγυότητα ενός εστιατορίου είναι το πόσα χρόνια λειτουργεί, για αυτό όταν πέσαμε πάνω σε αυτό το εστιατόριο που μετρά 500 χρόνια παρουσίας σκεφτήκαμε ότι πρέπει να το γράψουμε.

 

 

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα παλαιότερα λειτουργικά εστιατόρια του κόσμου βρίσκεται στην ιστορική Ρώμη. Μιλάμε για το εστιατόριο La Campana που βρίσκεται κεντρικά στην «Αιώνια Πόλη» από το 1518. Το μενού είναι τόσο ρωμαϊκό όσο μπορείς να φανταστείς, αφού διαθέτει τα κλασικά ρωμαϊκά πιάτα όπως το cacio e pepe και το carciofi alla giudia. Η παραδοσιακή εικόνα του εστιατορίου, σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία του είναι ακριβώς αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό. 

 


Με το δάπεδο από πλακάκια, την απλή διακόσμηση και τα λευκά τραπεζομάντιλα, το La Campana μπορεί να μην φαίνεται τόσο διαφορετικό από τα άλλα εστιατόρια της περιοχής, όμως είναι. Στον τοίχο θα δεις μια φωτογραφία των προ-προπαππούδων του σημερινού ιδιοκτήτη. Ωστόσο, η χρονολογική τοποθέτηση πηγαίνει ακόμη πιο πίσω, το 1518. Και σε αυτό που στοχεύει το εστιατόριο είναι να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Το πιο ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι μόλις επικυρωθούν περαιτέρω τα ιστορικά αρχεία για το La Campana ενδέχεται να είναι όχι μόνο η παλαιότερο επιχείρηση της Ρώμης, αλλά και το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο. Επί του παρόντος, η διάκριση ανήκει στο Restaurante Botín της Μαδρίτης, το οποίο λειτουργεί από το 1725. Ρίξε μια ματιά στο εστιατόριο και την επόμενη φορά που θα κανονίσεις ταξιδάκι στη Ρώμη, μπορείς να πας για φαγητό εκεί. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved