Μην τρέμεις η λαγάνα δεν θα ακριβύνει (τόσο) πολύ

Ακόμα και χωρίς το «Καλάθι της Σαρακοστής» βγαίνουν τα μαθηματικά.

Πέρασαν οι γιορτές, φάγαμε τα πάντα την Τσικνοπέμπτη, φεύγουν και οι τελευταίες κακοκαιρίες και ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για την Καθαρά Δευτέρα. Μια γιορτή που για κάποιους είναι ευκαιρία για τριήμερη εκδρομή, για κάποιους άλλους πάλι η πιο μίζερη γιορτή.

Ένας τύπος πάντως θεωρεί ότι είναι η καλύτερη γιορτή που υπάρχει και εξηγεί τον λόγο.

Σε μία βδομάδα από σήμερα, λοιπόν, την ώρα που ο ουρανός θα σκεπαστεί από χαρταετούς, άλλοι θα έχουν στρωθεί στο οικογενειακό τραπέζι και θα το ρίχνουν στον μπακαλιάρο, την σκορδαλιά και την λαγάνα. Σε ορισμένα τραπέζια βέβαια θα πέσει λίγο παραπάνω δίαιτα καθότι τα σαρακοστιανά γεύμα θα είναι πιο ακριβά (όπως περιμέναμε) φέτος.

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το πιο ακριβό προϊόν της Καθαράς Δευτέρας θα είναι ο χαλβάς, του οποίου η αύξηση της τιμής βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 45-46%.

Για να έχεις μια εικόνα ενώ το 2023 ο χαλβάς με βανίλια ή κακάο κυμαινόταν στα 2,36 € φέτος θα εκτοξευτεί στα 3,45 €, ενώ εκείνος με το αμύγδαλο από τα περσινά 2,60 € τιμολογείται φέτος στα 3,78 €.

Πάντως το μόνο που δεν πρέπει να μας ανησυχεί είναι ο X-factor του σαρακοστιανού τραπεζιού, το οποίο είναι η λαγάνα. Αν είσαι λάτρης του απλού, το «ψωμί» της Καθαράς Δευτέρας θα έχει ελάχιστη αύξηση σε σχέση με την ανώτατη τιμή της (3,5 € πέρσι, 3,7 € φέτος).

 

3770497

 

Επομένως αν στηριζόσουν στην λαγάνα για φέτος και δεν έχεις πάρει το «καλάθι της σαρακοστής» τότε μπορείς ακόμα να χορτάσεις. Θα σου προτείναμε πάντως να διαλέξεις μόνο ένα προϊόν ανάμεσα σε μελιτζανοσαλάτα (από 1,06 € σε 2,36 €) ή ταραμοσαλάτα (από 1,74 € σε 3,44 €) καθώς έχουν εκτοξευτεί οι τιμές τους.

Καλή Σαρακοστή είπαμε; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved