Οι γιορτές είναι η ιδανική περίοδος για μία καλύτερη σχέση με τα παιδιά

Με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, συσφίγγονται καλύτερα οι σχέσεις της οικογένειας.

Κάθε γιορτή φέρνει στο προσκήνιο τους δεσμούς της οικογένειας και αυτό είναι μοιραίο, καθώς είναι εκείνη η στιγμή που το οικογενειακό τραπέζι γίνεται σχεδόν επιτακτικό. Και μάλλον αν κάτι λείπει από τη ζωή σου, το πιθανότερο είναι να το αισθανθείς πιο έντονα εκείνες τις ημέρες. Δεν είναι όλα στο χέρι μας, αλλά σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε με την οικογένειά μας.

Εν προκειμένω, σκεφτόμουν τον όρο «σύγχρονος πατέρας» και πώς θα μπορούσε η περίοδος των γιορτών να λειτουργήσει ευεργετικά για τη σχέση με τα παιδιά. Πόση σημασία έχει πέρα από τη μητρική παρουσία και τα πράγματα που κάνει μία οικογένεια μαζί, να μπορέσεις να βρεις προσωπικό χρόνο για εσένα με τα παιδιά σου. Είναι πολύ σημαντικό ότι πέρα από τη σχέση που μπορείς να έχεις με μία σύντροφο, να περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.

 

 

Η αγάπη εξάλλου δεν την δείχνειw μόνο με ωραία λόγια και δώρα, αλλά και έμπρακτα με το να αφιερώνεις χρόνο και είναι αυτό το σημείο που ξεκινά και δημιουργείται το δέσιμο. Πιο σημαντικό και από ένα ωραίο γιορτινό φαγητό και από ένα ακριβό δώρο είναι ο ποιοτικός χρόνος που περνάμε με τους ανθρώπους μας. Και αυτό πρέπει να ισχύει ισάξια και για τους δύο γονείς -ανεξαρτήτως της μεταξύ τους σχέσης.

Όταν κάνεις οικογένεια, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος

Δημιουργούνται αναμνήσεις: Τα παιδιά αναμένουν με ενθουσιασμό την παρουσία του πατέρα τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η κοινή δημιουργία ωραίων στιγμών ενισχύει το δέσιμο μεταξύ τους.

Διδάσκονται αξίες: Δεδομένου ότι έχουμε περισσότερο χρόνο στις γιορτές είναι ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος για ποιοτικότερες συζητήσεις και ο πατέρας μπορεί να μεταφέρει στα παιδιά του σημαντικές αξίες και διδάγματα μέσα από τις κοινές δραστηριότητες και συζητήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ενίσχυση συναισθηματικού δεσίματος: Η παρουσία του πατέρα προσθέτει στην αίσθηση ασφάλειας και αγάπης των παιδιών, ενισχύοντας το συναισθηματικό τους δέσιμο. Είναι μία ευκαιρία να δημιουργηθεί παραπάνω ασφάλεια.

Αν είσαι family man σου έχουμε μερικές ιδέες για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη

Δημιουργία συνηθειών: Οι κοινές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μπορούν να δημιουργήσουν χαριτωμένες συνήθειες που θα μείνουν στη μνήμη των παιδιών για πάντα. Είναι η ιδανική περίοδος για να κάνεις παραπάνω πράγματα με τα παιδιά, τα οποία δεν είναι ανάγκη να κοστίζουν χρηματικά. Μπορείς από το να φτιάξεις μία κατασκευή μαζί, να παίξεις ένα επιτραπέζιο, να φτιάξεις ένα γλυκό -αν το έχεις. Ό, τι και αν κάνεις, κάντο απλά με αγάπη, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται αυτό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved