Η αγαπημένη σκηνή του Christopher Nolan δεν είναι από το Oppenheimer

Ο άρχοντας των 96ων Βραβείων Όσκαρ, δεν έχει την ατομική βόμβα στο Oppenheimer τόσο ψηλά. 

Τελικά το Oppenheimer σάρωσε τα πάντα στην μεγάλη βραδιά του Christopher Nolan, καθώς πέρα από τα Χρυσά Αγαλματίδια της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Ταινίας, τσίμπησε και τα αντίστοιχα Α' και Β' Αντρικού Ρόλου.

Παρότι το έργο με τον Cillian Murphy είχε πολλές δυνατές σκηνές και αξιομνημόνευτες, η αγαπημένη σκηνή ever του τεράστιου Christopher Nolan δεν είχε καμία σχέση με την οσκαρική του ταινία, αλλά από παλιότερο φιλμ.

 

 

Η σκηνή που έκανε τον Christopher Nolan πραγματικά περήφανο

Θα θυμίσουμε λοιπόν την τρίτη ταινία του Σκοτεινού Ιππότη, το Dark Knight Rises και μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή που ο Nolan της καρδιάς μας λατρεύει μέχρι σήμερα. O Bane θυμίζει σε έναν γλίτσα πράκτορα της CIA που παίζει ο Aidan Gillen, πως στοχεύει να ρίξει το αεροπλάνο και να σκοτώσει τους πάντες. Στα επόμενα τέσσερα λεπτά γίνεται ένας χαμός. Ένα δεύτερο αεροπλάνο εμφανίζεται από το πουθενά, οι άντρες του Bane κάνουν αυτή τη μεταβίβαση και τελικά ο ένας από αυτούς θα μείνει πίσω γιατί…πρέπει να βρουν κάποιον στα συντρίμμια.

Από την αρχή, το ''The Dark Knight Rises'', η τρίτη και τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Christopher Nolan στην τριλογία του Batman, μπαίνει δυναμικά.  Ο Nolan, ο οποίος έχει δουλέψει σε πολλές εντυπωσιακές ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει πει ότι είναι αυτή η εναρκτήρια σκηνή για την οποία είναι πιο περήφανος από τις υπόλοιπες και αυτό γιατί το αεροπλάνο που βλέπετε να κρέμεται στον αέρα και να πέφτει στο έδαφος ήταν…κάτι που συνέβη στ’ αλήθεια.

 

 

Από τεχνικής άποψης, η σκηνή ήταν εξαιρετικά περίπλοκη και απαιτούσε πολλά από το καστ και το συνεργείο για να κινηματογραφηθεί σωστά. Τα πλάνα από το behind the scenes, δείχνουν τον Nolan και το συνεργείο του να σκηνοθετούν αυτήν την έντονη σκηνή του αεροπλάνου από ένα ελικόπτερο που αιωρείται γύρω από το πραγματικό αεροπλάνο που βλέπουμε να πέφτει στο έδαφος στην ταινία. Είναι άγριο να παρακολουθείς τους κασκαντέρ να πέφτουν με αλεξίπτωτο από ένα δεύτερο ελικόπτερο  και να περιφέρονται γύρω από αυτό χωρίς κανένα φόβο. Ο Nolan αποκάλυψε ότι ολόκληρη η σκηνή ήταν «ένας απίστευτος συνδυασμός πολλών και διαφόρων σχεδίων από πολλά μέλη της ομάδας που δούλεψαν για μήνες κάνοντας πρόβες για όλα αυτά τα άλματα με αλεξίπτωτο».

Τέλος, χρειάστηκαν δύο μέρες αντί για πέντε ώστε να ολοκληρωθεί η σκηνή και χρειάστηκε άδεια από την κυβέρνηση της Σκωτίας για τα γυρίσματα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved