Assosiated Press Robert Downey Jr. και Cillian Murphy είναι ένα δίδυμο που μας αρέσει πολύ

Με τα Όσκαρ Α’ και Β’ Αντρικού Ρόλου στο τσεπάκι, το ντουέτο του Oppenheimer κερδίζει δικαίως την συμπάθειά μας.

Λένε ότι στους μεγάλους τελικούς δεν υπάρχουν φαβορί, η τελετή των 96ων Βραβείων Όσκαρ ωστόσο είχαν ένα όνομα που τα επισκίασε όλα (Oppenheimer) και μαζί με αυτό και τους συντελεστές του.

Πρώτοι και καλύτεροι ήταν οι δύο άντρες των κεντρικών ρόλων, ο Cillian Murphy που υποδύθηκε τον Robert Oppenheimer και ο Robert Downey Jr. τον μεγάλο αντίπαλο, Lewis Strauss, οι οποίοι πήραν την σπουδαία κατεύθυνση από τον Christopher Nolan και αποχώρησαν με τα Χρυσά Αγαλματίδια του Α’ και Β’ Αντρικού Ρόλου, αντίστοιχα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Rober Downey Jr. είχε πολύ δύσκολο έργο.

 

Σε μια ταινία που παραδόξως εμφανίζονταν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί από λίγο, όπως ο Gary Oldman, oRami Malek ή ο Casey Affleck και καθένας εξ αυτών έδινε κάτι σπουδαίο στην ιστορία- το οσκαρικό ντουέτο είχε μια ιδιαίτερη χημεία στην μεγάλη οθόνη, μια μεγάλη κόντρα δύο σπουδαίων αντρών της ιστορίας η οποία  ωστόσο φαινόταν ότι είχε σπουδαίο υπόβαθρο μεταξύ των δύο ηθοποιών την απάρτιζαν πίσω από τις κάμερες.

Και η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των τόσων βραβεύσεων από τις οποίες πέρασε το Oppenheimer και τα ακόμα περισσότερα βραβεία που έλαβαν οι πρωταγωνιστές, έβλεπε κανείς μονίμως τους δύο άντρες, Downey και Murphy να είναι ο ένας πλάι στον άλλον και να στηρίζουν αλλήλους.

«Είναι αρκετά σπάνιο στην καριέρα μου να αισθάνομαι ότι ήρθα σε αυτόν τον κόσμο προκειμένου να παίξω έναν υποστηρικτικό ρόλο προκειμένου κάποιος άλλος να έρθει και να φέρει μεγαλύτερη λάμψη σε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο» θα δήλωνε πρόσφατα ο Downey επαινώντας τον Murphy, ενώ ο άλλοτε Peaky Blinder, απάντησε για τον «φίλο» του:

«Ο Robert είναι πιο ευέλικτος ηθοποιός της γενιάς του. Εργάζεται απίστευτα σκληρά για να το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο επί σκηνής. Έτσι όμως κάνουν οι σπουδαίοι» ήταν τα λόγια του κινηματογραφικού Oppenheimer.

 

Η βραδιά ωστόσο ανήκε σε άλλον.

Τελικώς, αμφότεροι αποχώρησαν από το Dolby Theater με ένα Χρυσό Αγαλματίδιο στο χέρι, ακριβώς διότι έκαναν αυτό που μας αρέσει να βλέπουμε σε κάθε παρέα που θέλει να πετύχει. Δούλεψε ο ένας για τον άλλον και τούμπαλιν, χωρίς να επιζητούν παραπάνω προσοχή ή ρόλο.

Και η αλήθεια είναι ότι μαζί δείχνουν ένα πολύ σπουδαίο δίδυμο. Όχι μόνο διότι είναι ο Iron Man (Downey) και ο Tommy Shelby (Murphy) αλλά δύο άντρες με ωραία ενέργεια που χαίρονται ο ένας για την επιτυχία του άλλου.

Και αυτό είναι το σημαντικότερο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved