Πόσα παραπονεμένα «ευχαριστώ που με θυμήθηκες» έλαβες φέτος;

Όχι άλλα παράπονα, όταν όλοι γιορτάζετε μέσα στις γιορτές.

Δυστυχώς δεν φταίμε εμείς που γιορτάζετε όλοι μαζί στις γιορτές, αλλά οι γονείς σας που σας έδωσαν το συγκεκριμένο όνομα. Και έτυχε να πέσουν όλα μαζί γύρω από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Να τα απαριθμήσουμε: Στις 23/12 αρκετές Αναστασίες και Νατάσες περίμεναν να λάβουν ένα χρόνια πολλά για το όνομά τους, ωστόσο, πολλοί έπεσαν στην παγίδα να περιμένουν το Πάσχα για να ευχηθούν. Ύστερα είχαμε, ως είθισται, στις 25/12 τους Χρήστους, τις Χριστίνες και τις Χρύσες, ενώ μία μέρα αργότερα, ήταν η σειρά της Εμμανουέλας, των Μανώληδων αλλά και της Κωνσταντίας να λάβουν ευχές. Ακολούθησαν στις 27/12 οι Στεφανίες και οι Στέφανοι, ενώ σε λίγες μέρες θα έχουμε τους Βασίληδες, τις Βάσιες και τις Βασιλικές. Εν ολίγοις, είχαμε και έχουμε πολλές ευχές να στείλουμε.

Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές στο τηλέφωνο σου είναι πραγματική νέμεση

Για αυτό μην μας αποπαίρνετε

Έναν ξάδερφο από εδώ, μία φίλη από εκεί, μία κοπέλα που κάποτε μιλούσες καθημερινά αλλά πλέον δεν σε απασχολεί (ερωτικά), ύστερα μία άλλη που όντως σε απασχολεί αλλά δεν ήξερες καν ότι γιορτάζει, δεν θέλει και πολύ για να αμελήσεις να σηκώσεις το ρημάδι το τηλέφωνο για να ευχηθείς. Μάλιστα, αν είσαι μεταξύ εκείνων που γιορτάζουν, τύπου Χρήστος ή Μανώλης, είναι δεδομένο ότι δύσκολα θα θυμηθείς να στείλεις σε κάποιον άλλον, καθώς έχεις πολύ δουλειά με το να απαντάς σε όσους σε θυμήθηκαν. Αν είσαι δε, και υπερκοινωνικός σε βαθμό «μαϊντανού» τότε είναι βέβαιο ότι θα έχεις εξαντληθεί από τις πολλές απαντήσεις.  

 

 

Όχι επειδή δεν σε νοιάζει, αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι αφαιρέθηκες. Και σε αυτή την περίπτωση είναι δεδομένο ότι θα πάρεις ή θα στείλεις μήνυμα σε συνονόματους και κοντινούς, οπότε μπορεί ξώφαλτσα να «ξεφύγουν» κάποιες ευχές.

Ζήσε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα σαν γνήσιος Έλληνας τουρίστας

«Δεν μου έστειλες ποτέ»

Μια μικρή παραλλαγή του «ευχαριστώ που με θυμήθηκες» είναι δεδομένο ότι έσκασαν στο τηλέφωνό σου, μπορεί και παραπάνω από ένα. Δεν φταις εσύ όμως, τα καταραμένα τα social media που σε αποπροσανατολίζουν και γεμίζουν το Messenger, το Viber και το Whatsapp με ευχές ευθύνονται για αυτή την κατάληξη.

Αν υπήρχε το ταπεινό SMS και στέλναμε μόνο σε όσους έχουμε στο ευρετήριο, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά.

Επίσης να μας συγχωρούν οι Αναστασίες και Νατάσες, για την 22η μέρα του Δεκεμβρίου, πού να το ξέρουμε; Είναι σαν του Αγίου Αλεξάνδρου που στέλνουμε χρόνια πολλά στους Άλεξ, αλλά οι μισοί λέγονται Αλέξιοι και μας την λένε κιόλας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved