pexels Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές στο τηλέφωνο σου είναι πραγματική νέμεση

Έρχονται ευχές σε όλες τις μορφές, όλες όμως είναι το ίδιο ενοχλητικές. Εσύ με τι προτεραιότητα απαντάς;

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία αμφιλεγόμενη περίοδος, οι μισοί περνάνε καλά και οι άλλοι μισοί απλά βαριούνται τη ζωή τους. Όλοι μας όμως έχουμε κάτι κοινό: παίρνουμε πολλές ευχές στο τηλέφωνο μας και κυρίως από ανθρώπους που ουσιαστικά δεν έχουμε δει ποτέ ή πολύ λίγες φορές, μηνύματα που από τη μία λένε ευχές αλλά από την άλλη είναι τόσο κοινότοπα, βαρετά και εντελώς τυπικά που πραγματικά θέλεις να σπάσεις το τηλέφωνο σου στο κεφάλι του Άη Βασίλη. Πως όμως αντιδρούμε σε αυτά τα μηνύματα; Ανάλογα πάντα με τη μορφή που μας έρχονται. Είτε είναι sms, είτε είναι messages στα social είτε απλά τηλεφώνημα, οι αντιδράσεις μας είναι πολύ διαφορετικές. Εμείς αναλύσαμε όλες τις περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζουμε εδώ για να ταυτιστείτε και να πάρετε κουράγιο.

Το «Die Hard» μου έμαθε πώς να είμαι ένας γνήσιος cowboy τα Χριστούγεννα

Messages στα social media

Κι εκεί που κάθεσαι με τους φίλους σου και την οικογένεια σου σκάνε ξαφνικά άπειρα μηνύματα στο τηλέφωνο σου από τύπους που τους έχεις δει μία φορά στη ζωή σου ή ίσως και ποτέ. Πως απαντάς τώρα σε αυτά τα μηνύματα; Ή μήπως απλά δεν απαντάς; Έρχονται με το τσουβάλι αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις. Ουσιαστικά σε πιάνει κατάθλιψη όταν τα κοιτάς γιατί σου θυμίζουν τη φύση αυτού του κόσμου και της κοινωνίας. Όλα για τους τύπους. Εντάξει ας μην είμαστε υπερβολικοί, σε κάποια απαντάς γιατί ντρέπεσαι.

 

 
 

Sms

Εδώ έχουμε μία ακόμη χειρότερη περίπτωση μιας και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να σου έρχονται ευχές από ανθρώπους που καταλαβαίνεις πως έχουν τον αριθμό σου. Είναι πραγματική ξενέρα γιατί εκεί συνειδητοποιείς πόσα άκυρα νούμερα έχεις στο τηλέφωνο σου. Εδώ όμως είναι λίγο ντροπή να μην απαντήσεις γιατί λες αφού έχουν το νούμερο σου τότε πρέπει να τους έχεις σε εκτίμηση. Κάτι που τελικά δεν ισχύει πάντα. Εδώ όμως απαντάς ή τουλάχιστον προσπαθείς να απαντήσεις πριν το Πάσχα.

 

Κλήση στο τηλέφωνο

Εδώ είναι και το πιο περίεργο και το πιο tricky. Τι κάνεις; Δεν το σηκώνεις; Δύσκολη πίστα να σε πάρει ο άκυρος ή η άκυρη τηλέφωνο να σου ευχηθεί ενώ δεν έχετε μιλήσει εδώ και πέντε χρόνια. Εδώ με το ζόρι το σηκώνεις αν σε πάρει η ίδια σου η μάνα, σιγά μην το σηκώσεις όταν σε θυμάται ο γιος του γείτονα που κάνατε παρέα όταν ήσουνα 10 χρονών. Εδώ παίζει πολύ και ο παράγοντας μοναξιά. Ναι, είναι πολύ λεπτή περίπτωση το να σε πάρουν τηλέφωνο να σου ευχηθούν γιατί εκεί δεν έχεις ακριβώς επιλογή καθυστέρησης στην απάντηση σου. Είτε το ρισκάρεις και το σηκώνει είτε δεν το σηκώνεις ποτέ και απλά βάζεις φωτιά σε μία γέφυρα (που συνήθως δεν οδηγεί και πουθενά, βλέπε κάποια εμβόλιμη πρώην ή κάποιοι φίλοι που έχετε να μιλήσετε εκατό χρόνια).

 

 
 

Email

Εδώ γελάμε. Συνήθως σου έρχονται κάτι ευχές από τελείως τρελές πηγές, τύπου από εταιρίες ή από προϊόντα ή ακόμη και από την δουλειά σου και έχουν κάνει cc εκατό άτομα. Ε εκεί ρε φίλε απλά επιβάλλεται να μην απαντήσεις. Να πεις τι ακριβώς; Αφού βγάζει μάτι πως είναι τελείως τυπικό, βαρετό και κοινότυπο. Απλά δεν απαντάς ποτέ και για κανέναν λόγο. Μη σου πω πως το βάζεις και στα spam.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved