Ζήσε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα σαν γνήσιος Έλληνας τουρίστας

Βάλε λίγη δημιουργική σκέψη και θα βρεις την άκρη.

 

Έφτασε η άδεια, δεν έχεις κανονίσει τίποτα, θα μείνεις στην Αθήνα και αυτό είναι μια χαρά. Δεν οργάνωσες κανένα ταξίδι, δεν βγήκε το μπάτζετ, δεν βρήκες παρέα και όλα αυτά είναι εντάξει. Η Αθήνα είναι στα καλύτερά της κατά τη γιορτινή περίοδο και υπάρχουν άπειρα πράγματα για να κάνεις και θα σε βοηθήσουμε και εμείς να ζήσεις τις γιορτές διαφορετικά. Αρχικά να σου πω ότι ήρθε η στιγμή να βιώσεις το «Πώς να γίνεις τουρίστας στην πόλη σου». Πάμε να το δούμε.

Στο κέντρο

Ήρθε η ώρα να δεις το κέντρο με άλλα «μάτια». Αν έχει καλή ημέρα, μπορείς να οργανώσεις «εκδρομή» στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα να πας προς την Ακρόπολη, να περπατήσεις στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Είναι μία καλή ευκαιρία να πας να δεις και τα εκθέματα στο μουσείο, αλλά και να περπατήσεις στην γύρω περιοχή.

Για φαγητό και ποτό

Μπορείς να πας για fine dining, αφού έχεις χρόνο επιτέλους να δοκιμάσεις μια διαφορετική κουζίνα ή ένα πραγματικά διαφορετικό φαγητό. Μπορείς ακόμη να κάνεις το ίδιο και με τα ποτά, να πας σε ένα μπαρ που δεν συνηθίζεις να πηγαίνεις και που έχεις διαβάσει καλές κριτικές.

Παραστάσεις

Είναι εξαιρετική ευκαιρία να δεις το πρόγραμμα για παραστάσεις και συναυλίες για να μπορέσεις να πας κάπου πιο ιδιαίτερα. Μπορείς να δεις και ποια προγράμματα φτάνουν από το εξωτερικό για να παρακολουθήσεις κάτι που δεν είχες την ευκαιρία πριν.

Η νυχτερινή Αθήνα φαίνεται πολύ πιο όμορφη από τον φακό της NASA

Στη θάλασσα

Όπου και αν μένεις, μπορείς να κατηφορίσεις προς τη θάλασσα και αυτό σημαίνει ότι όπου και αν μένεις είναι ευκαιρία να δεις λίγη θάλασσα. Μπορείς να πας όπου σου αρέσει στα νότια και μετά να μείνεις για φαγητό, όταν γυρίσεις σπίτι θα έχεις αλλάξει «αέρα».

Πολιτιστικές δράσεις

Μπορείς να ψάξεις για να βρεις πολιτιστικές δράσεις που να συμβαίνουν στην πόλη. Δες τι μπορεί να «παίζει» όπως και σε ποια άλλα πολιτιστικά μέρη μπορείς να πας για να δεις και μια νέα πλευρά της Αθήνας, που δεν ξέρεις καλά.

Μια κοντινή μονοήμερη εκδρομή το ΣουΚου είναι το αντίδοτο στην καταπίεση της εβδομάδας

Brunch

Είναι η εποχή, που ακόμη και να μην τρως brunch, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις από κάπου πολύ καλά. Κάνε μία έρευνα αγοράς και κάνε κράτηση. Είναι μία ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Δες έναν νέο κατάλογο, που δεν έχεις ξανά δει.

Κάλεσε φίλους στο σπίτι

Είναι η ιδανική περίοδος για να το κάνεις αυτό, αφού τώρα έχεις χρόνο και μπορείς να προετοιμάσεις το σπίτι, αλλά και να μαγειρέψεις για να δεχτείς τους φίλους σου. Τι καλύτερο από αυτό;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved