Furniture At Work Είδαμε πως θα είναι η remote εργασία το 2100 και μας έπιασε θλίψη

Μία εικόνα από το μέλλον που θα σε πείσει να πας στο γραφείο.

Οι εταιρείες έχουν «αλλεργία» στη remote εργασία. Θέλουν με κάθε... κόστος να φέρουν τους εργαζομένους πίσω στα γραφεία και οι λόγοι είναι μυριάδες (μερικοί από αυτούς, βέβαια, είναι λάθος). Ωστόσο μια εταιρεία που ειδικεύεται στα έπιπλα γραφείου και εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, έκανε μια ακραία προσπάθεια να απεικονίσει πώς θα μοιάζει στο μέλλον ένας υπάλληλος γραφείου που δουλεύει από το σπίτι του.

 

 

Η εταιρεία «Furniture At Work» κυκλοφόρησε το «μοντέλο» μιας εργαζόμενης από το σπίτι αναφέροντας πως βρίσκεται στο 2100. Τι βλέπουμε εκεί; Την «Anna» μια γυναίκα με καμπούρα, πρησμένα μάτια και χοντρά χέρια. «Η Anna εμφανίζει πολλά σωματικά προβλήματα λόγω της συνεπύς χρήσης της τεχνολογίας, της έκθεσης στην οθόνη και της κακής στάσης του σώματος. Συν τοις άλλοι θα έχει πιθανά προβλήματα ψυχικής υγείας», αναφέρει η εταιρεία.

Δέκα φράσεις που δεν πρέπει να ξεστομίσεις στη δουλειά

Το Furniture At Work ισχυρίζεται ότι αυτή η τραγική απεικόνιση εμπνεύστηκε από έρευνα του Πανεπιστημίου του Λιντς. Βέβαια οι χρήστες των social media έχουν διαφορετική άποψη και καταγγέλλουν την εταιρεία για προπαγάνδα. «Γιατί θα συνέβαινε αυτό αν εργαζόμασταν από το σπίτι αλλά όχι στο γραφείο;» ρώτησε σωστά κάποιος χρήστης του Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί πως Το Furniture At Work δεν είναι η μοναδική εταιρεία που απεικονίζει έτσι το μέλλον των εργαζομένων. Η Daily Mail προφανώς δημοσίευσε ένα άρθρο πριν από τέσσερα χρόνια, περιγράφοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των υπαλλήλων γραφείου και δημιουργώντας μια διαφορετική απεικόνιση, αυτή τη φορά με το όνομα Emma.

Είναι τελικά καταδικασμένη η ανθρωπότητα να γίνει σαν τον Κουασιμόδο ή όλο αυτό βρίσκεται στη σφαίρα της υπερβολής; Το μέλλον θα δείξει αλλά μία βόλτα για pilates δεν είναι άσχημη κίνηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved