Office Δέκα φράσεις που δεν πρέπει να ξεστομίσεις στη δουλειά

Είναι απαγορευμένες και ικανές να καταστρέψουν την εξέλιξή σου.

Ο χώρος εργασίας είναι πολυσύνθετος. Δεν αρκεί μόνο να έχεις τις απαραίτητες ικανότητες αλλά οφείλεις να μπορείς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Να είσαι σωστός με τους συναδέλφους σου και να προσαρμόζεσαι σε κάθε δεδομένο. Εκτός αυτών, υπάρχουν και 10 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να ξεστομίσεις. Σε περίπτωση που το κάνεις, φέρνεις άθελά σου τον εαυτό σου σε δύσκολη κατάσταση. Αν δεν γνωρίζεις ποιες είναι αυτές, παρακάτω θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

 

«Δεν φταίω εγώ»

Αν πιστεύεις πως το να ρίξεις την ευθύνη γιατί κάτι που συνέβη λάθος στη δουλειά είναι μία καλή τακτική, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Το να αναλαμβάνεις την ευθύνη και να παραδεχτείς το λάθος σου, μόνο καλό θα κάνει στην εικόνα σου. Σε περίπτωση που θεωρείς δεν είναι δική σου ευθύνη, τότε δώσε μια αντικειμενική και ψύχραιμη εξήγηση των πραγμάτων. Τη στιγμή που αρχίζεις να κατηγορείς κόσμο, είναι η στιγμή που οι άνθρωποι γύρω σου θα εκνευριστούν και φυσικά δε θα σε καλύψουν ποτέ όταν πραγματικά είσαι λάθος.

 

 

«Δεν μπορώ»

Δεν υπάρχει «δεν μπορώ» υπάρχει «δε θέλω». Το δεν φταίω μεταφράζεται πως δεν επιθυμείς να κάνεις κάτι και αυτό μόνο αρνητικό αντίκτυπο θα έχει.

«Έτσι το κάναμε πάντα»

Ναι κάποτε τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αλλά με την έλευση του διαδικτύου και της τεχνολογίας, τα πάντα έχουν αλλάξει. Το να επιμένεις πως «έτσι το κάναμε πάντα» δείχνει αρνητική διάθεση για να αλλάξεις και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα.

Δωρεάν μαθήματα καριέρας από τον Bill Gates

«Δεν είναι στα καθήκοντά μου»

Η λάθος απάντηση σε οποιαδήποτε συνθήκη. Οι άνθρωποι γύρω σου πιστεύουν πως είσαι εκεί μόνο για τα βασικά και πως δεν προσπαθείς για το γενικότερο καλό της εταιρείας.

«Δεν είναι δίκαιο»

Τίποτα δεν είναι δίκαιο. Ούτε η ίδια η ζωή. Ωστόσο το να προσαρμοστείς και να βγεις νικητής από αυτήν την «άδικη» διαδικασία θα σου δώσει τεράστιο μπόνους και αυτοπεποίθηση.

 

 

«Θα προσπαθήσω»

Είναι σαν να ετοιμάζεις ήδη το κλίμα για την αποτυχία. Δείξε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου, προσπάθησε πραγματικά και άσε το τελικό αποτέλεσμα να μιλήσει από μόνο του.

«Θα ρωτήσω κάτι που θα ακουστεί χαζό»

Η συγκεκριμένη φράση υποβιβάζει την αξιοπιστία σου. Δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και ακόμη και την καλύτερη ιδέα να προτείνεις, πάντα οι γύρω θα είναι επιφυλακτικοί μαζί σου.

«Μισώ τη δουλειά μου»

Αν παραπονιέσαι για τη δουλειά σου, τότε θα είσαι το πρώτο άτομο στην λίστα για απόλυση. Αποκτάς την ταμπέλα του αρνητικού ατόμου και ρίχνεις τη διάθεση όλης της ομάδας. Κανείς δε θέλει ένα τέτοιο άτομο στην ομάδα του. Φρόντισε να μην είσαι εσύ αυτός.

 

 

«Είναι ανίκανος»

Σταμάτα τα υποτιμητικά σχόλια για συναδέλφους. Ακόμη κι αν είναι ανίκανος ή τεμπέλης, δεν χρειάζεται να το τονίσεις. Άσε τους υπεύθυνους να το κρίνουν και εσύ απέδειξε μέσω της δουλειάς σου, πως πραγματικά είσαι πιο ικανός.

«Θα το τελειώσω γρήγορα»

Αυτό δείχνει επιπολαιότητα και πως δεν παίρνεις στα σοβαρά τη δουλειά σου. Τελείωσε όσο πιο γρήγορα μπορείς τη δουλειά σου και άσε τους άλλους να κρίνουν για το πόσο γρήγορα θα έπρεπε να συμβεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved