Associated Press Πώς ο Chester Bennington κέρδισε τον σεβασμό των Linkin Park

Μία μπάντα που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να επηρεάζει τον σύγχρονο ήχο.

Ο Mike Shinoda μίλησε για τον Chester Bennington που θυσίασε την προσωπική καριέρα του για τους Linkin Park. Το συγκρότημα φτιάχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κι έγινε σχεδόν αμέσως μια nu-metal ναυαρχίδα, ειδικότερα με το άλμπουμ τους Hybrid Theory, το οποίο έγινε ένα από τα λίγα μέταλ άλμπουμ που πέτυχαν τον αληθινό σκοπό τους, δηλαδή να πάνε τη μουσική λίγο πέρα.

 

 
 

Chester Bennington: Πέντε χρόνια από τότε που η κατάθλιψη κέρδισε το ταλέντο

Ο Shinoda είχε πρόσφατα αναφέρει τις προθέσεις της δισκογραφικής τους να κάνει τον Bennington τον ηγέτη του συγκροτήματος αλλά τελικά να τον αποκόψει κι από τη μπάντα, λέγοντας στον Rolling Stone, «Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, συνέχισαν να προσπαθούν να μπουν στη δημιουργική μας διαδικασία και να αλλάξουν το DNA του συγκροτήματος. Ήθελαν να παρέμβουν στην διαδικασία της σύνθεσης κι αυτό δεν ήταν σωστό. Ζητήθηκε μάλιστα από τον Bennington να φτιάξει ένα προσωπικό άλμπουμ αλλά όμως ο ίδιος το απέρριψε.

 

 
 

Περαιτέρω στη συνέντευξη, ο Shinoda συνέχισε λέγοντας ότι ο Bennington εξιστόρησε τη συνομιλία που είχε με την εταιρία τους σε όλο το συγκρότημα και τους είπε ότι απλά τους διαολόστειλε κανονικά. Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία της μπάντας, ο Shinoda μίλησε για τον θαυμασμό της πίστης του Bennington στη δυναμική του γκρουπ, σχολιάζοντας: «Αυτή ήταν η αρχή… Για μένα, αυτή ήταν μια πραγματική δυνατή στιγμή. Αυτή ήταν η αρχή του όλοι για έναν και ένας για όλους».

Αν και οι Linkin Park δεν έχουν φτιάξει καμία νέα μουσική από τον θάνατο του Bennington το 2017, μόλις κυκλοφόρησαν μια συλλεκτική έκδοση για την 20η επέτειο του δεύτερου άλμπουμ τους Meteora, συμπεριλαμβανομένων κομματιών που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved