Η ανυπόφορη τοξική θετικότητα του Τed Lasso

Μήπως πρέπει να κόψει λίγο αυτό το αυτόματο χαμόγελο πλέον;

Εντάξει παιδιά είπαμε καλή η θετικότητα, καλά τα χαμόγελα, καλό το να είσαι χαρωπός όλη την ώρα αλλά κάποια στιγμή καταντάει και λίγο αηδία όλο αυτό. Πόσο πια θετικός να είναι κανείς; Στην τελική αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου, εντάξει, δεν ζούμε και σε κανέναν παράδεισο έτσι; O Ted Lasso είναι ένα παράδειγμα μιας τέτοιας, λίγο κουραστικής θετικότητας, θετικότητας που εντάξει, καλή είναι να την έχεις στην κοσμοθεωρία σου, αλλά όμως πρέπει λίγο να έχεις και κάπως κριτικό μυαλό και να μην είσαι όλη την ώρα με ένα παγωμένο χαμόγελο στο πρόσωπο. Καταντάει και κάπως creepy όλο αυτό.

Ο Ted Lasso επιστρέφει και μαζί του επιστρέφει και η ανωτερότητα

Για τον Ted Lasso όλα είναι ηλιόλουστα, ακόμη κι όταν έχουν μία μυρωδιά σάπια, όλα μοιάζουν βουτηγμένα στην καραμέλα, έλα όμως που εμείς που τον βλέπουμε να είναι έτσι λίγο μας ξινίζει. Κάπου εδώ βέβαια θα πρέπει να ρίξουμε και λίγο το φταίξιμο στους σεναριογράφους της σειράς που έχουν πάρει τώρα την συνταγή αυτή της θετικότητας και την έχουν κάνει παντιέρα, έχει όμως γίνει κουραστικό και είναι τελικά και λίγο μη ρεαλιστικό όλο αυτό το φεστιβάλ χαμόγελου.

 

 
 

Η ίδια η βασική σεναριακή ιδέα είναι τρομερά προβληματική χωρίς λογική βάση, όσο ρομαντική κι αν είναι. Φυσικά μιλάμε για το ότι ένας προπονητής αμερικάνικου ποδοσφαίρου, που καμια σχέση δεν έχει με αυτό λέμε εμείς ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, ξαφνικά πηγαίνει να προπονήσει μία ομάδα της Αγγλίας. Όλο αυτό παρουσιάζεται σαν μία πολύ εύκολη δουλειά, τόσο εύκολη που μπορείς να χαμογελάς όλη την ώρα σαν ηλίθιος.

Ποιον σας θυμίζει ο Zava που εμφανίστηκε στο Ted Lasso;

 
 

Ναι, η ατελείωτη αυτή θετικότητα του Lasso, όχι μόνο είναι εκνευριστική, είναι και ύποπτη, ύποπτη γιατί ζούμε σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτήν την οικονομία, σε αυτούς τους καιρούς. Το να είσαι θετικός είναι κάτι που το θέλουμε, κάτι καλό, το να είσαι όμως απλά όλη την ώρα χαμογελαστός λες και σου έχουν κάνει λοβοτομή είναι απλά εριστικό.

 

 
 

Καλό είναι να είσαι καλός, ευγενικός, χαμογελαστός, αλλά ρε παιδιά, εντάξει, πρέπει να είμαστε και λίγο ρεαλιστές, ακόμη κι όταν πρόκειται για φανταστικά σενάρια τηλεοπτικών σειρών, αλλιώς γιατί το κάνουμε; Τελικά το Ted Lasso πάει να χαλάσει μόνο και μόνο γιατί έχει πάθει εμμονή με την θετικότητα, θετικότητα που κατάντησε απόλυτα τοξική.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved