Ο Ted Lasso επιστρέφει και μαζί του επιστρέφει και η ανωτερότητα

Ξεκίνησε η τρίτη σεζόν του Ted Lasso και είναι ένα καλό μάθημα για κομπλεξικούς.

Για τον Ted Lasso τα έχουμε ξαναπεί. Ακόμη και να ήμασταν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην πιο πετυχημένη ομάδα της Premier League, θα θέλαμε να τον έχουμε προπονητή. Σίγουρα όχι για τις μέχρι τώρα προπονητικές του ικανότητες, αλλά επειδή ο Ted πιστεύει σε σένα όταν σταματούν να πιστεύουν όλοι οι υπόλοιποι. Πολύ περισσότερο, έχει μάθει να κλείνει τον θόρυβο και να μπλοκάρει τον αρνητισμό από όπου και αν προέρχεται.

Έτσι ξεκίνησε η τρίτη σεζόν της πετυχημένης σειράς με το μουστάκι του Jason Sudeikis στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το κλαμπ του Richmond έρχεται μαζί του για να θυμίσει σε όλους γιατί το αγαπήσαμε. Με τον Nate να είναι προπονητής στη West Ham τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται ζόρικα και ακόμη περισσότερο όταν τα προγνωστικά θέλουν την ομάδα να τερματίζει τελευταία στην Premier League. Αλλά ο coach Lasso πρέπει να παραμένει coach Lasso.

 

 

Το πρώτο επεισόδιο, είναι μία μικρή υπενθύμιση για όλους εμάς, είτε παίζουμε είτε δεν παίζουμε μπάλα. Μία υπενθύμιση του γιατί πρέπει να απομονώνουμε το θόρυβο και πως το να φτύνεις εκεί που έχεις φάει δεν πρόκειται να σε ωφελήσει ποτέ στη ζωή σου. Ο Ted Lasso κερδίζει άλλωστε το κοινό του επειδή είναι αυτός που είναι και όχι αυτός που θα ήθελε να είναι. Αυτό, δεν το κρατάει μόνο για τον ίδιο. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο -έχοντας πάντα αυτό το ιδιαίτερο life coaching- θέλει να περάσει στην ομάδα του ότι σημασία δεν έχει τι λέει ο κόσμος, αλλά τι έχεις σκοπό να κάνεις εσύ. Χώρια πως, ό,τι και να αποφασίσεις να κάνεις, ο κόσμος πάντα θα μιλάει. Είναι αυτό ακριβώς που δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει ο Nate και ο κάθε Nate εκεί έξω και που δεν έχει σημασία ακόμη και αν μεθαύριο κοουτσάρει την Barcelona.

Την ίδια στιγμή, η πραγματική πρόκληση είναι να κάνεις όλα τα παραπάνω όπως ο Ted, όταν πραγματικά βρίσκεσαι σε μία πολύ δύσκολη προσωπική κατάσταση. Όταν το παιδί σου μένει σε άλλο ήπειρο πέρα από τον Ατλαντικό, όταν η γυναίκα σου σε χωρίζει και έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη σου, όταν βρίσκεσαι σε μία ξένη χώρα σε ένα άθλημα που δεν καταλαβαίνεις και γνωρίζεις ότι υπάρχουν πιο ικανοί από εσένα. Αλλά το ότι υπάρχουν πιο ικανοί δεν σημαίνει πως εσύ είσαι κακός, ούτε πως δεν πρέπει να μην προσπαθήσεις.

 

 

Είναι λοιπόν αυτά τα μικρά μαθήματα ζωής του Ted Lasso, τα τόσο καθημερινά, που αγαπάμε τόσο και αδημονούμε να δούμε  και στην τρίτη σεζόν και που καταλήγουν σε μία παγκόσμια δουλειά που αφορά τη ζωή, την σχέση σου, την δουλειά σου και γενικά όλες σου τις συναναστροφές.

Στο τέλος της ημέρας είναι με ποιον θέλεις να παίξεις μπάλα. Και αυτοί που παίζουν μόνοι τους συνήθως δεν περνούν καλά. Καλώς μας ξαναήρθες coach Lasso.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved