Ted Lasso: Η σειρά που θα σε κάνει να πετάξεις στα σκουπίδια την τοξική σου αρρενωπότητα

Μία τέρμα feelgood σειρά που μας μαθαίνει πώς να ζούμε.

Ναι δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής σε ποδοσφαιρική ομάδα. Ποτέ δεν ήταν εύκολο κάτι τέτοιο για όποια εποχή κι αν μιλάμε.

Ένας προπονητής του αμερικάνικου football, ένα ρόστερ γεμάτο ιδιαιτερότητες και μία ομάδα, που παλεύει με τον ίδιο της τον εαυτό για να παραμείνει στην Premier League. Ναι, σίγουρα θα αναρωτιέσαι τι δουλειά έχει ένας προπονητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου στην Premier League…

 

 

Τα τρία παραπάνω στοιχεία συνθέτουν το παζλ μίας σειράς που ήταν «καταδικασμένη» να πετύχει. Μπορεί το σενάριο της να μοιάζει περισσότερο με ένα καλοστημένο και δυσκολοχώνευτο ψέμα, μακριά από κάθε ίχνος ποδοσφαιρικής λογικής, ωστόσο τι αξία έχουν τα όνειρα αν δεν τα πιστέψεις; Οι πρωταγωνιστές του «Ted Lasso» μας δίνουν τη δική τους εκδοχή.

 

 
 

Και δεν είναι μόνο τα όνειρα, είναι τα πάντα σε αυτή τη σειρά που μπορούν να σε διδάξουν πολλά σαν άντρας του σύγχρονου κόσμου. Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες ανδρικής τοξικότητας κι αυτό είναι κάτι που πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να διορθώσουμε σιγά σιγά. Όσα κατάλοιπα κι αν έχουν μείνει δεν μπορούμε πλέον να τα δικαιολογούμε.

Ναι όλοι μας ξέρουμε πως μπορεί να είναι ένας προπονητής, έχουμε πολλά τρανταχτά παραδείγματα. Η τοξική αρρενωπότητα πάει σύννεφο μέσα στα αποδυτήρια όλων των ομάδων και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο.

Tο "Ted Lasso" περιστρέφεται γύρω από τον ομότιτλο προπονητή ράγκμπι από το Κάνσας, ο οποίος προσλαμβάνεται να προπονήσει μια μεγάλη ομάδα ποδοσφαίρου στην Αγγλία παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπειρία με το εν λόγω άθλημα. Ακούγεται απίστευτο κι όμως το σενάριο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Γι’ αυτό άλλωστε έχει γίνει και τεράστια επιτυχία αυτή η σειρά.

 

 
 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον Jason Sudeikis, ο οποίος είναι δημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς μαζί με τον Bill Lawrence (Scrubs). Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι και οι Jeff Ingold και Liza Katzer, ενώ στην ανάπτυξή της βοήθησαν και οι Joe Kelly και Brendan Hunt. Άλλα μέλη του cast είναι οι Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster και Nick Mohammed.

Ο Ted Lasso θα μπορούσε άνετα να ξεφύγει από τα χέρια των δημιουργών του και να γίνει άλλος ένας καρτουνίστικος χαρακτήρας. Στη σειρά όμως βλέπουμε πολύ συχνά και την σκοτεινή του πλευρά η οποία όμως ποτέ δεν γίνεται αιτία για να πληγωθούν οι γύρω του.

Αν λοιπόν θέλεις όντως να πάρεις μερικά μαθήματα για το πώς θα μαντρώσεις λίγο την ανδρική σου τεστοστερόνη αλλά πάντα με φυσιολογικό και λογικό τρόπο, τότε ίσως θα είναι πολύ καλό να παρακολουθήσεις το Ted Lasso. Άλλωστε το θέμα του είναι πολύ προσφιλές για εμάς τους άντρες. Ποδόσφαιρο και πάλι ποδόσφαιρο, αλλά ένα ποδόσφαιρο για έξυπνους άντρες και σκεπτόμενους ανθρώπους.

Δες εδώ στιγμές από την σειρά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved