Έλληνες προπονητές που θα θέλαμε να δούμε στο FIFA 23 κόντρα στον Ted Lasso και την AFC Richmond

Γιατί ένα video game με τον Αμερικανό Γιώργο Παράσχο και όχι ένα video game με τον πραγματικό Γιώργο Παράσχο;

Μπορεί να ξεκίνησε βολοδέρνοντας στα γήπεδα της Premier League αγωνιζόμενος με νύχια και με δόντια να σωθεί από υποβιβασμό, όμως ο Ted Lasso κατάφερε να σαρώσει στα Emmys και να κλέψει τις καρδιές όλων των τηλεθεατών, ακόμα και όσων δεν ξέρουν τι είναι το οφσάιντ, κάτι που ούτε και ο ίδιος δεν γνώριζε όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της AFC Richmond.   

 

fifa 23 ted lasso ft

 

Η καθολική του αναγνώριση ως inspirational φιγούρα δεν άργησε να έρθει και το ότι μπήκε στο FIFA 23 ως playable χαρακτήρας στο mode του manager, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Επίσης η AFC Richmond θα υπάρχει και αυτή σαν επιλέξιμη ομάδα σε όλα τα είδη παιχνιδιού. Αλλά ποιος νοιάζεται για την AFC Richmond, εδώ είμαστε για τον Ted Lasso που έμαθε στους κουτόφραγκους ότι ένας προπονητής για να είναι αγαπητός ή να φέρνει αποτελέσματα, δεν χρειάζεται πάντα να ξέρει από ποδόσφαιρο. 

 

ted lasso fifa 23 71 1663874135

 

Οι Έλληνες είμαστε διάσημοι γιατί φτιάξαμε πρώτοι θέατρα, τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία και τους cult προπονητές ποδοσφαίρου. Άρα μόνο σαν σημαντική παράλειψη μπορούμε να εκλάβουμε το ότι δίπλα στον Ted Lasso δεν υπάρχουν μυθικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απευθύνουμε δραματική έκκληση, πιο δραματική κι από την έκκληση του αείμνηστου Αλέφαντου να βγει ο Δούρος στο τηλέφωνο, για να βάλουν την επόμενη χρονιά τους παρακάτω Έλληνες προπονητές, και γιατί όχι, όσες θρυλικές ομάδες έχουν κοουτσάρει. 

Γιώργος Παράσχος

Μια μορφή από τα παλιά, τότε που το μουστάκι ήταν σύμβολο καλώς εννοούμενης ματσίλας και όχι μπαρίστα που ξέρει πόσα διαφορετικά φυτικά γάλατα υπάρχουν. Ένας Rolling Stone με την κυριολεκτική έννοια, ένας νομάς του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν θέλει και δεν μπορεί να στεριώσει. Από την Ξάνθη, μέχρι τον Πλατανιά κι από τον ΑΠΟΕΛ, μέχρι τον ΠΑΣ Γιάννινα και από την Καρδίτσα μέχρι τον Αστέρα, o Γιώργος Παράσχος έχει προπονήσει ολόκληρο τον ελληνισμό, ακόμα και στις εσχατιές σου. 

Νίκος Αναστόπουλος

Ο άνθρωπος που πήγε για μία χρονιά στην Ιταλία και γύρισε με τη sprezzatura στις αποσκευές του. Γνωστός ως ο μεγαλύτερος σώστης από υποβιβασμό, μιας και μπορεί να πάρει οποιαδήποτε ομάδα από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα 2-3 βαθμούς μακριά από τον μαθηματικό υποβιβασμό και να την τερματίσει λίγο πάνω από την καυτή ζώνη των μπαράζ υποβιβασμού. Οι πιο πάνω θέσεις δεν τον αφορούν γιατί δεν αποτελούν πρόκληση. 

 

 

Σούλης Παπαδόπουλος

Τι θα ήταν ο Σέρλοκ Χολμς χωρίς τον καθηγητή Μοριάρτι; Τι θα ήταν ο Batman χωρίς τον Joker; Καθε ήρωας χρειάζεται την άλλη όψη του νομίσματός του για να λάμψει και ο Νίκος Αναστόπουλος βρήκε αυτή την όψη στην εκρηκτική προσωπικότητα του Σούλη του Παπαδόπουλου. Το ίδιο το όνομά του βγάζει μια vintage οικειότητα, γεννά εμπιστοσύνη μάστορα που αφήνεις το αμάξι στο συνεργείο σίγουρος ότι θα σου ζητήσει ένα νεφρό, αλλά με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη σε διαβεβαιώνει ότι θα τα βρείτε μωρέ.   

Μπάμπης Τεννές

Όποιος μπορεί να πει με ακρίβεια μήνα το χρονολόγιο του Μπάμπη Τεννέ για όλες τις φορές που έχει πάει κι έχει φύγει από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, κατέχει το ιερό δισκοπότηρο της ελληνικής ποδοσφαιρικής γνώσης. Η συμπαθής φιγούρα του αναβλύζει πραότητα, σαν τον τύπο που δρούσε πυροσβεστικά όταν σαν παιδιά στέλναμε την μπάλα σε κάποιο τραπέζι με τάβλι. Έμπαινε ανάμεσα σε μας και τους οργισμένους γέρους και τους κάλμαρε με τη φράση «παιδιά είναι μωρέ» ίσως η κορυφαία ενσάρκωση του Ted Lasso σε Ελληνα. 

 

 

Γιώργος Φοιρός

Όσοι λένε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους Αρχαίους, ας δουν μια συνέντευξη τύπου του Μακεδόνα τεχνικού. Σαν άλλος Δίας καταφέρνει και περνάει από την ολύμπια ηρεμία στην κεραυνοβόλο οργή και ξανά πάλι στην ηρεμία μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Κατέχοντας την τέχνη του καρότου και του μαστίγιου με μια μαεστρία που κάνει τον Σερ Άλεξ να μοιάζει με γυμναστή σε γυμνάσιο με μοναδική αρμοδιότητα τις πρόβες τις πρόβες των παρελάσεων, κατάφερε να πάει τον Άρη στην Ευρώπη, να τον ανεβάσει στην Α’ Εθνική και να τον πάει κι έναν τελικό κυπέλλου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved