Το σκηνικό με το αυτοκίνητο στην Νέα Σμύρνη μας έκανε να νιώσουμε λίγο καλύτερα με τους εαυτούς μας.

Είναι από τις περιπτώσεις που απορείς με το θράσος ορισμένων οδηγών αλλά δεν λέμε κάτι καινούργιο για την καθημερινότητα της Ελλαδάρας μας. Το ότι ο Έλληνας οδηγός έχει θέματα και αυτό το βγάζει στο «χορτάρι» της ασφάλτου δεν είναι σπουδαίο νέο, αλλά μια πραγματικότητα. Φτάνει μόνο καμιά φορά να κοιτάξεις τα παρκαρίσματα στους δρόμους της Αθήνας, όπου οι διαβάσεις πεζών και οι γκαραζόπορτες δεν λογίζονται ως απαγορευμένες περιοχές, τα πεζοδρόμια λειτουργούν θέσεις πάρκινγκ ενώ στα διπλοπαρκαρίσματα τα αυτοκίνητα δεν βγάζουν alarm αλλά αράζουν εκεί για 2-3 ώρες χωρίς να τρέχει κάστανο.

 

Πάντως υπάρχει κόλπο για να παρκάρεις μέχρι και στο Παγκράτι.

Είπαμε, τίποτα καινούργιο. Τίποτα που να κάνει εντύπωση. Και το χειρότερο, δεν βλέπεις ποτέ την τροχαία να κάνει τη δουλειά της. Στο Κολωνάκι και την Πατριάρχου Ιωακκείμ συγκεκριμένα, μια χαρά ξέρουν να παίρνουν πινακίδες. Όταν όμως κάποιος σταθμεύει στη γωνία του πεζοδρομίου εμποδίζοντας τους πεζούς να περάσουν δεν συντρέχει λόγος λήψης μέτρων. Τουλάχιστον εκεί οι απλοί πολίτες δείχνουν το μένος τους ανεβάζοντας τους καθαριστήρες ή καμιά αφήνοντας κάποιο απειλητικό μήνυμα.

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ πώς τιμωρούν οι απλοί πολίτες τους θρασύτατους «παρκαδόρους»:

 

 

Στην Νέα Σμύρνη τους «βγήκε» η μέση, αλλά η δουλειά έγινε

Στις παραπάνω περιπτώσεις παράνομων σταθμεύσεων ξεχάσαμε να αναφέρουμε και τα παρκαρίσματα που δυσκολεύουν τη ζωή στους γύρω, φτάνει ο οδηγός να βολευτεί. Και τι σημαίνει αυτό; Παρκάρει μέσα στη μέση του δρόμου και τύφλα να έχει η κυκλοφορία. Κάπως θα τη βρουν την άκρη οι οδηγοί. Είτε θα περάσουν τσίμα-τσίμπα από κενό που έχει διαμορφωθεί μετά το παράνομο παρκάρισμα, είτε θα πρέπει να διακινδυνέψουν βγαίνοντας για λίγο στο αντίθετο ρεύμα. Αν μάλιστα αποκομμήσουν καμιά γρατζουνιά καθώς δεν είναι όλοι Σουμάχερ στην οδήγηση το «καντήλι» είναι βέβαιο ότι θα το ρίξουν, ασχέτως αν οι ίδιοι ευθύνονται για αυτό.

Οι χειρότεροι πάντως είναι αυτοί που παρατάνε τα αμάξια τους σε μια θέση για 1-2 χρόνια.

Αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει σε δρόμο της Νέας Σμύρνης όπου ένας οδηγός θεώρησε πως ήταν λογικό να παρκάρει σε σημείο που εμποδίζει τη διέλευση του τραμ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στο δρόμο και προφανώς ήταν εξαφανισμένος

 

Όχι για πολύ όμως

Δεν ξέρουμε αν στο βαγόνι βρίσκονταν όλοι οι γυμναστηριακοί, παρόλα αυτά κατέβηκαν και σήκωσαν με τα χέρια τους το αυτοκίνητο προκειμένου να το μετακινήσουν μερικά μέτρα για να απελευθερωθεί ο συρμός και να συνεχίσει την πορεία του.

 

smirni tram

 

Δεν ξέρουμε που το άφησαν τελικά (λογικά λίγα μέτρα πιο δίπλα) αλλά ξέρουμε πως αν άντεχαν τα χέρια και η μέση τους θα ήθελαν πολύ να το βάλουν πάνω σε κάποιο γερανό της Τροχαίας. Και εμείς το ίδιο θα θέλαμε, όχι από μένος αλλά γιατί όποιος δεν σέβεται στο δρόμο πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες.

Απλά και ξάστερα.  

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved