Νέα Σμύρνη: Αν θέλει γενναιότητα για να κυκλοφορεί μια γυναίκα μόνη, αποτύχαμε…

O Νίκος Συρίγος βράζει με τους επίδοξους βιαστές που προκαλούν τρόμο σε όποιον περπατάει μόνος το βράδυ.

 Ο 22άχρονος στη Νέα Σμύρνη που πήρε το κορίτσι στο κατόπι μέχρι την πόρτα του σπιτιού της, δεν είναι το πρώτο και δυστυχώς δεν θα είναι το τελευταίο ανάλογο περιστατικό. Μακάρι να ήταν. Και μακάρι όλα τα κορίτσια που θα τους τύχει κάτι ανάλογο να έχουν την τύχη και την ψυχραιμία της κοπελιάς. Και να γλιτώσουν τα χειρότερα.

 


Κάπου πήρε το μάτι μου ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι γενναίες και να μην φοβούνται να κυκλοφορούν το βράδυ επειδή υπάρχουν τύποι σαν αυτόν… Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία για μια κοινωνία από το να… επιστρατεύει τη γενναιότητα ενός κοριτσιού για να κυκλοφορήσει μόνη της το βράδυ! Στη ζούγκλα ναι, θέλει γενναιότητα. Στην Ινδία όπου ο βιασμός είναι σαν το… συνάχι, ναι. Σε χώρες που έχουν πολέμο, ναι. Αλλά στην Ελλάδα του 2021 μ.Χ. ένα κορίτσι να πρέπει να είναι γενναίο για να πάει μια βόλτα και να γυρίσει σπίτι της σώα και αβλαβής, είναι απόδειξη ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ. Για την κοινωνία.

 

 

Πρώτον επειδή δίνει το δικαίωμα σε διάφορους επίδοξους βιαστές, επιδειξίες κλπ. να θεωρούν ότι θα πετύχουν τον στόχο τους, χωρίς να τιμωρηθούν (αν και εφόσον τιμωρηθούν) όπως τους πρέπει. Και δεύτερον επειδή στις απρόσωπες πόλεις που ζούμε όταν πέφτει η νύχτα, μαζί πέφτει και η… αδιαφορία. Ουδείς νοιάζεται τι συμβαίνει στον διπλανό του και ελάχιστοι πια θα έχουν το νου τους στο κορίτσι που γυρίζει μόνο του… Πολύ λιγότεροι δε θα είναι αυτοί που θα επέμβουν ώστε το κορίτσι να μην πέσει θύμα. Να γλιτώσει. 
Το πλέον χειρότερο; Το… άλλοθι που δίνει μέρος αυτής της αποτυχημένης κοινωνίας σε όλα αυτά τα τυπάκια: «Με αυτά που έκανε/φορούσε/χόρευε κοκ τα ήθελε ο κώλος της…». Ο δικός σου μπορεί. Το κοριτσιού άσε να αποφασίσει η ίδια τι θέλει…

 

 

Για να τελειώνουμε. Τα κορίτσια πρέπει να είναι ελεύθερα να κυκλοφορούν τη νύχτα, το ξημέρωμα, το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα. Όχι γενναία. Ελεύθερα να φορέσουν ό,τι θέλουν, να πάνε όπου θέλουν και να γυρίσουν όποια ώρα θέλουν, χωρίς να φοβούνται τον τύπο που πάει με το… πουλί στο χέρι! Κι εδώ τελειώνει η κουβέντα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved