Μάθε πως να παρκάρεις εύκολα ακόμα και στο Παγκράτι

Είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της καθημερινότητας, αλλά αν το κάνεις σωστά θα μειώσεις σημαντικά τον χρόνο αναζήτησης θέσης.

Επειδή οι θέσεις για παρκάρισμα είναι πιο σπάνιες κι από τα όσκαρ του Scorsese δεν είναι για να τις χαραμίζεις σε περίπτωση που βρεις κάποια και δεν είσαι σίγουρος αν χωράει το αμάξι σου. Με τον παρακάτω οδηγό θα μπορείς να μετράς με το μάτι αν κάποια θέση σου κάνει και πως θα παρκάρεις εύκολα σε αυτή. Μόλις βρεις την υποψήφια θέση αρχικά τσεκάρεις αν χωράς.

Πλησιάζεις με τα αλάρμ αναμμένα, μην κολλήσει από πίσω κανείς και χάσεις τη θέση, και παρατηρείς από τον δεξιό καθρέφτη (τον αριστερό, αν παρκάρεις στην αριστερή πλευρά του δρόμου), σταματάς μόλις δεις στον καθρέφτη το μπροστινό φανάρι του παρκαρισμένου αυτοκινήτου που θα βρίσκεται πίσω σου μόλις παρκάρεις. Αν το μπροστά αμάξι της θέσης απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο τότε το αμάξι σου χωράει οπωσδήποτε. Τώρα που έμαθες πως να ξεχωρίζεις αν σου κάνει μία θέση ή όχι πάμε στο επόμενο στάδιο. Μόλις βρεις τη θέση πλησιάζεις το μπροστινό όχημα της θέσης, και έχοντας πάντα τουλάχιστον μισό μέτρο πλαϊνή απόσταση, σταματάς μόλις ο μπροστινός σου προφυλακτήρας είναι περίπου στο μέσο του μπροστινού οχήματος.

Τότε κόβεις όλο το τιμόνι δεξιά (αριστερά σε περίπτωση που παρκάρεις αριστερά) και πας όπισθεν μέχρι να δεις από τον αριστερό σου καθρέφτη (τον δεξιό στην αντίθετη περίπτωση) τα φώτα του του πίσω σταθμευμένου αυτοκινήτου. Τότε ξεκινάει η διαδικασία του «ισιώματος» γυρίζοντας το τιμόνι αριστερά (δεξιά στην αντίθετη περίπτωση) έως ότου έρθεις στην ίδια ευθεία με το πεζοδρόμιο τσεκάροντας με τον δεξιό καθρέφτη.

 

Στην περίπτωση που οδηγείς κάποιο σεντάν μεγάλου μήκους θα χρειαστεί να κάνεις μία μικρή τροποποίηση στο σημείο που έχεις κόψει δεξιά και δεις τα φώτα του πίσω παρκαρισμένου οχήματος. Αντι να κόψεις αμέσως όλο αριστερα, φέρνεις το τιμόνι σε ευθεία θέση. Τότε ξεκινάς και πάλι να πηγαίνεις προς τα πίσω μέχρι ο δεξιός σου καθρέφτης να «καλύψει» το πίσω αριστερό φανάρι του αυτοκινήτου που έχει παρκάρει μπροστά. Στη συνέχεια συνεχίζεις κόβοντας το τιμόνι τέρμα αριστερά.  

Με δυο-τρεις δοκιμές θα είσαι πλέον έτοιμος να παρκάρεις σε Παγκράτι, Τόκυο, Κυψέλη και Νέα Υόρκη. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved