ΙΝΤΙΜΕ Για πόσο ακόμα τα αυτοκίνητα-ζόμπι θα «πνίγουν» τους δρόμους της Αθήνας;

Αφού δεν θες το αμάξι σου απόσυρέ το. Μην το παρατάς τρία χρόνια στην ίδια θέση και έχουμε γεμίσει σαράβαλα.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να νιώθεις δυσαρεστημένους με την οδήγηση στους δρόμους της Αττικής. Κίνηση, λακκούβες, άσχημη οδηγική συμπεριφορά και δυσκολία παρκαρίσματος είναι ορισμένες από τις “πίστες” που οφείλουμε να περάσουμε καθημερινά.

Όσον αφορά το παρκάρισμα, το πρόβλημα διογκώνεται λόγω των χιλιάδων οχημάτων που βρίσκονται σε ακινησία και διατηρούν τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο καταλαμβάνοντας παράνομα θέσεις στάθμευσης. Ένα όχημα που βρίσκεται σε ακινησία πρέπει να το σταθμεύσουμε σε ιδιωτικό χώρο, ο οποίος δηλώνεται κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

 

 

Ωστόσο στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιλέγουν ν’ αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο, παρότι απαγορεύεται. Η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών βοηθάει προς αυτή τη κατεύθυνση, με τους ιδιοκτήτες να αδιαφορούν για το μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης στα αστικά κέντρα. 

Μάθε πως να παρκάρεις εύκολα ακόμα και στο Παγκράτι

Το γεγονός ότι ένα όχημα το οποίο βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία δύναται πλέον να φέρει τις πινακίδες κυκλοφορίας, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να χαρακτηριστεί από τις δημοτικές αρχές ως εγκαταλελειμμένο και να απομακρυνθεί μετά το πέρας του προβλεπόμενου διαστήματος ώστε να αποδεσμευτεί η θέση στάθμευσης.

Αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκινήτων-ζόμπι στους δρόμους με αποτέλεσμα η δυσκολία στο να βρούμε πάρκινγκ να διογκώνεται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved