Μόνο οι Ισπανοί κατάλαβαν την πραγματική αιτία του θανάτου του Bruce Lee

Μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε μαντέψει σωστά.

Μετά από τόσα χρόνια, μετά από τόσες δεκαετίες, ο Bruce Lee ακόμη μας απασχολεί με τον θάνατο του.  Νέα μελέτη Ισπανών επιστημόνων ρίχνει φως στα πιθανά αίτια θανάτου του μάστερ στο Κουνγκ Φου και ξαφνιάζει με το αποτέλεσμα. Ο Bruce Lee συχνά ανέφερε τη φράση «Να είσαι νερό φίλε μου» και σύμφωνα με τα ευρήματα, το νερό ήταν η αιτία που πέθανε. Μπορεί να ακούγεται παράξενο και κάπως να μας μπερδεύει, είναι όμως η αλήθεια και γι’ αυτήν την αποκάλυψη φταίνε οι Ισπανοί επιστήμονες. Θα σου φανεί πραγματικά απίστευτη η αιτία του θανάτου του. Όλοι νόμιζαν πως τον σκότωσε η Μαφία, όμως η αλήθεια είναι τελικά πολύ πιο πεζή από την φαντασία μας.

 

 
 

Έως τώρα ξέραμε ότι ο Bruce Lee πέθανε, 32 ετών, μετά από εγκεφαλικό οίδημα. Το οίδημα θεωρήθηκε ότι ήταν μία αντίδραση του οργανισμού του στο παυσίπονο "Equagesic", που δόθηκε στον σταρ των πολεμικών τεχνών. Ωστόσο η ομάδα ερευνητών από την Ισπανία ανακοίνωσε ότι το οίδημα στον εγκέφαλο προκλήθηκε από υπονατριαιμία. Ουσιαστικά το συκώτι του δεν ήταν ικανό να παράγει την κατάλληλη ποσότητα νερού. Πολλές φορές η πραγματικότητα είναι πιο πεζή από τους μύθους που σχηματίζονται γύρω από ένα πρόσωπο. Κάπως έτσι έγινε και με τον Lee.

 

 
 

Βγάζεις το πρόγραμμα γυμναστικής του Bruce Lee;

«Συνοπτικά, ο Bruce Lee είχε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου που προδιαθέτουν για υπονατριαιμία, ως αποτέλεσμα παρεμβολής στους μηχανισμούς ομοιόστασης του νερού που ρυθμίζουν τόσο την πρόσληψη νερού, όσο και την απέκκριση νερού», έγραψαν οι ερευνητές. «Υποθέτουμε ότι ο Bruce Lee πέθανε από μια συγκεκριμένη μορφή νεφρικής δυσλειτουργίας: Την αδυναμία να εκκρίνει αρκετό νερό για να διατηρήσει την ομοιόσταση του νερού», πρόσθεσαν οι Ισπανοί επιστήμονες και κατέληξαν, λέγοντας: «Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Bruce Lee έκανε διάσημο το απόφθεγμα «Να είσαι νερό φίλε μου», αλλά το υπερβολικό νερό φαίνεται να τον σκότωσε τελικά».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved