Τι παίζει με το Twitter και βάζει λουκέτο μέχρι τη Δευτέρα;

Ακατανόητα συμβαίνουν με το #RIPTwitter.

Κάτι μυστήριο συμβαίνει με τα γραφεία του Twitter. Κλείσανε και δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να μπούνε. Ανακοίνωσαν πως τα γραφεία θα ανοίξουν από Δευτέρα, χωρίς καμία άλλη εξήγηση. Οι εργαζόμενοι του Twitter ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία τους θα κλείσουν και θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί και πως συμβαίνει αυτό. Σίγουρα όλο αυτό έχει να κάνει με τα νέα μέτρα που θέλει να θέσει ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Πρώτη φορά στα χρονικά της εταιρίας γίνεται κάτι τέτοιο. Η νέα μυστηριώδης ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι μεγάλος αριθμός προσωπικού παραιτήθηκε, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης Elon Musk τους κάλεσε να συναινέσουν σε «πολλές ώρες δουλειάς σε συνθήκες έντασης» διαφορετικά να φύγουν. Μοιάζει κάπως φασιστικό το κράτος Elon Musk και φυσικά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να γίνει δούλος.

 

  

Ποιος νοιάζεται τι θα κάνει με το Twitter o Elon Musk;

Το σχετικό μήνυμα αναφέρει μεταξύ άλλων «Συνεχίστε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού».  Έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση με τον Musk ο οποίος έχει μπει πολύ επιθετικά στη νέα του θέση. Μήπως όμως είναι κάπως υπερβολικός; Αυτή την εβδομάδα ο Musk είπε στους εργαζόμενους του Twitter ότι πρέπει να δεσμευτούν πως θα εργάζονται πολλές ώρες και ότι θα «χρειάζεται να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί» διαφορετικά να εγκαταλείψουν την εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

 

 
 

Ένας από τους εργαζομένους δήλωσε: «Δεν ήθελα να δουλέψω για κάποιον που μας απείλησε μέσω email πολλές φορές ότι μόνο οι σκληροπυρηνικοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν εδώ, όταν δούλευα ήδη 60-70 ώρες την εβδομάδα».

Αν το #RIPTwitter είναι αλήθεια τότε καλώς να γίνει ρε παιδιά, δεν χρειαζόμαστε άλλους απόλυτους εργοδότες. Ειδικά αυτούς που ακόμα δεν έχουν πατήσει το πόδι τους και έχουν διώξει τόσο προσωπικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved