Από τον Rick στον Daryl μέχρι και τον Negan: Οι πρωταγωνιστές που δεν θα ξεχάσουμε

Τι θα ήταν το The Walking Dead χωρίς τους πρωταγωνιστές του; Για να κρατάει τόσα χρόνια η φλόγα αδρεναλίνης και ανυπομονησίας για τη συνέχεια, η προσμονή για άλλο ένα επεισόδιο και η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία, κάτι έχει κάνει σωστά η σειρά που μπήκε στη ζωή μας το 2010 και ρίχνει αυλαία με το τελευταίο επεισόδιο της σειράς που θα μεταδοθεί στο FOX, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 22.40.

Μια σειρά που μας «φύτεψε» την ιδέα του post-apocalyptic κόσμου χωρίς, ωστόσο, να εστιάζει στη μάχη της ανθρωπότητας με τα ζόμπι (walkers), αλλά στον ανεπίσημο εμφύλιο του ανθρώπινου είδους φανερώνοντας τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο καθαρό μυαλό και τα ζωώδη ένστικτα υπό συνθήκες απόγνωσης. Σε αυτή τη σειρά από την αρχή της «Αποκάλυψης» μέχρι το φινάλε, μοναδική αρχή είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, μονάχα επιζώντες κόντρα στους walkers. Μέσα όμως από τις δύσκολες καταστάσεις και τη «μαυρίλα», αναδεικνύονται προσωπικότητες και απρόσμενοι ήρωες, οι οποίοι βλέπουν την απόγνωση ως μια μεγάλη ευκαιρία να ξεχωρίσουν, δίνοντας παράλληλα σε όλους εμάς που τους παρακολουθούμε λόγο να ταυτιστούμε.

Άλλος είναι καλύτερος, άλλος πιο ζόρικος, πιο μοχθηρός ή ανάξιος να βασίζεσαι πάνω του, τρεις όμως είχαν το know-how και τον χαρακτήρα να σε κρατούν διαρκώς σε επαγρύπνηση.

 

Από τον Rick Grimes ξεκίνησαν όλα

Κάθε σειρά χρειάζεται ένα κεντρικό πρόσωπο στο ξεκίνημά της και ο Rick Grimes ήταν εκείνος που πήρε το χρίσμα για να μας γνωρίσει τον κόσμο του The Walking Dead. Εκείνος έκλεισε τα μάτια στον κανονικό κόσμο και όταν τα ξανάνοιξε, βρέθηκε έρμαιο της «Αποκάλυψης» και μιας στρατιάς γεμάτης ζόμπι. Χαμένος σε ένα κόσμο που δεν ήξερε και δίχως τους δικούς του να τον βοηθήσουν, έπρεπε να διαλέξει: Ή θα περιμένει την ώρα που θα του επιτεθούν οι walkers ή θα βρει έναν τρόπο να επιβιώσει. Και τελικά όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά μέσα από τις πράξεις και την ηθική του ήταν εκείνος στον οποίο θα στηρίζονταν όλοι στα δύσκολα. Δεν του το είχαμε και τόσο είναι η αλήθεια, αλλά όσο περνούσαν τα επεισόδια ο Rick Grimes εξελίχθηκε σε ηγετική μονάδα της ιστορίας, σε βαθμό που κρεμόμασταν από τα χείλη του.

Όλα ξεκινούσαν και τελείωναν σε εκείνον. Τα έβαλε με ζόμπι, τσακώθηκε και πολέμησε το είδος του, σφάχτηκε με τον συνεργάτη του, πάντα όμως ήταν με την καλή πλευρά. Σε έναν κόσμο που δεν υπάρχουν κανόνες, ο Rick Grimes του Andrew Lincoln κρατάει πάντα τις ισορροπίες και θυμίζει σε όλους ότι ακόμα και στην απόγνωση, μπορεί να κυριαρχήσει η ανθρωπιά και το συναίσθημα, με πιο τρανό παράδειγμα το έλεος στον αρχηγό των Saviors, Negan, μια κίνηση που εν πολλοίς διαμόρφωσε τη συνέχεια της ιστορίας στον πάντοτε τρομακτικό και επικίνδυνο κόσμο του The Walking Dead. Η αποχώρησή του από τη σειρά στενοχώρησε πολλούς, απέδειξε όμως ότι μπορούσαν και άλλοι να κουβαλήσουν επάξια τη «φλόγα» του πρωταγωνιστή.

 

wdfinal

 

Ο Daryl είναι το πρόσωπο του The Walking Dead

Μπορεί ο Rick Grimes να ξεκίνησε ως το βασικό πρόσωπο της ιστορίας, στην πορεία του όμως προς την επιβίωση και το χτίσιμο του ανθρώπινου πολιτισμού χρειαζόταν έναν κολλητό για να βασίζεται στις δύσκολες στιγμές. Αυτόν το βρήκε στο πρόσωπο του Daryl χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει ότι δεν βρήκε απλά ένα στήριγμα, αλλά θα αναδείκνυε έναν νέο ηγέτη στο main story.

Ο Daryl Dixon του Norman Reedus, μπορεί να φάνταζε αρχικά ως το απόλυτο αουτσάιντερ λόγω του μυστηριώδους και ιδιαίτερα ευέξαπτου χαρακτήρα του, σε κάθε επεισόδιο όμως πλάι στον Grimes ήταν ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για δευτερεύοντα ρόλο, αλλά για μία προσωπικότητα που περιμένει καρτερικά για να αναδειχτεί. Μετά από τόσες σεζόν ενδεχομένως να είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί περισσότερο από όλους με το The Walking Dead, ο λόγος τον οποίο δεν μας ένοιαξε και τόσο η απώλεια του Rick όταν εκείνος αποχώρησε από το show και μία φιγούρα που σίγουρα δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητη.

Τον μάθαμε ως εκτελεστή και κυνηγό, όμως δεν γινόταν να μην αξιοποιηθεί ως κάτι πολύ παραπάνω μετά την αναγνωριστική πρώτη σεζόν του. Αναμφίβολα θα ήταν το πρόσωπο του The Walking Dead, αν δεν είχε εμφανιστεί κάποιος άλλος στο φινάλε της έκτης σεζόν.

 

wd3

 

Παντού χωράει ένας αντι-ήρωας. Και το όνομα αυτού, Negan

Ένας τύπος διαφορετικός, βγαλμένος από έναν κόσμο στάχτης με δερμάτινο μπουφάν και ρόπαλο του baseball (την αγαπημένη του Lucille) που στην αρχή μισήσαμε πολύ, ωστόσο, δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να τον θεωρούμε ίσως τον πιο συμπαθητικό χαρακτήρα της σειράς. Το αντίβαρο στην απήχηση του Daryl και ένα πραγματικό challenge για τον Rick, όσο οι δυο τους είχαν κόντρα. Αρχηγός των Saviors, ο Negan (Smith) του Jeffrey-Dean Morgan φαίνεται ένας άνθρωπος χωρίς φραγμούς και συναισθηματισμούς, διατεθειμένος και «ικανός να κάνω τα πάντα», όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος στη σειρά. Αλλά πίσω από τη σκληράδα και τα τερατουργήματα κρύβεται μια τραυματισμένη ψυχή που έχασε τον λόγο να ζει, αντικρίζοντας μια μέρα στο είδωλο του καθρέπτη κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένας άντρας που ήταν διατεθειμένος να αλλάξει, αλλά και να αναγκάσει τον κόσμο να δεχτεί την αλλαγή του εαυτού του, μια προσωπικότητα που έχασε τον δρόμο της και βρήκε πάτημα στο τέρας που ο ίδιος δημιούργησε εξαιτίας του θανάτου της γυναίκας του. Αυτό το τέρας που είδαμε από το κοντά στο επεισόδιο «Here’s Negan», ίσως το απόλυτο highlight της σειράς.

Ο τύραννος που γνωρίσαμε όμως ύστερα από το έλεος του Rick, ήταν μια σπουδαία προσθήκη στη λίστα των πρωταγωνιστών, μια περσόνα που έχτιζε ολοένα και περισσότερο μια σχέση συμπάθειας με το κοινό, ως αυτό το κάτι διαφορετικό που χρειαζόταν η σειρά για να μην ατονήσει μετά από τόσες σεζόν. Ο Negan δεν επέλεξε να είναι ο πρωταγωνιστής μας και οι πράξεις του δείχνουν ότι δεν τον ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο, ωστόσο, η πολύπλευρη προσωπικότητα και το βαθύ σκότος που τον διακατείχε ήταν αρκετό για να μας στρέψει υπέρ του. Είπαμε μέσα σε καταστάσεις απόγνωσης «γεννιούνται» πρωταγωνιστές από το πουθενά. Άλλοι το προσπαθούν, άλλοι πάλι το έχουν στο αίμα τους να ξεχωρίζουν. Και ένας τύπος σαν τον Negan δεν μπορεί να μην ξεχωρίζει, σε όποια πλευρά και αν βρίσκεται.

 

wd4

 

Γίνεται να μην περιμένουμε τέτοιο φινάλε;

 

Ώρα μηδέν, λοιπόν, για τη σειρά-φαινόμενο The Walking Dead και τα πράγματα δείχνουν αρκετά ζόρικα για όλους. Η τελευταία μάχη είναι κοντά, η Κοινοπολιτεία δεν εξασφαλίζει ηρεμία και ασφάλεια για κανέναν και πλέον, οι επιζώντες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να μπορέσουν να επιβιώσουν και ταυτόχρονα να σώσουν όσους έχουν μείνει πίσω, βιώνοντας την οργή του Hornsby.

Οι ήρωές μας έχουν λάβει θέσεις και περιμένουμε να δώσουν όλο τους το είναι για να επιβιώσουν ή έστω να πέσουν ηρωικά. Μπορεί το story να συνεχιστεί μέσω των spin-offs για τους Daryl και Negan, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μας χρωστάνε ένα χορταστικό φινάλε στο τελευταίο επεισόδιο. Με λίγα λόγια, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 22.40, συντονιζόμαστε στο FOX, διότι το τελευταίο επεισόδιο του The Walking Dead, δεν το χάνουμε με τίποτα.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στις 22.40, το τελευταίο επεισόδιο The Walking Dead θα προβληθεί αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την προβολή στην Αμερική! Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved