associated press Η μοναδική αξιόπιστη προφητεία που δίνει τον νικητή του Μουντιάλ στο Κατάρ

Αν ξέρεις ποιος είναι ο top scorer στο περασμένο Euro, τότε ξέρεις και ποιος θα το σηκώσει δύο χρόνια μετά.

Θυμάστε το χταπόδι που έβρισκε με ακρίβεια σέντρας Τσιάρτα το αποτέλεσμα κάθε αγώνα στα περασμένα Μουντιάλ; Το έκαναν ξυδάτο και τώρα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στα πατροπαράδοτα τεφτέρια για να μαντέψουμε προκρίσεις, γκολ και τροπαιούχους. Για να είμαστε ακριβείς όλη αυτή η φάση με το ενυδρείο και το χταπόδι δεν είχε καμία γοητεία, απλά καθόμασταν σαν χάνοι να βλέπουμε το χταπόδι-μύστη, τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγνή κι ανόθευτη ηδονή μιας καλής παραδοσιακής στατιστικής. 

Και δεν μιλάμε τώρα για κάτι ιστορικά στοιχεία για τους Λάτρεις της Στατιστικής που λέει ότι όποτε η γυναίκα του Μπεκενμπάουερ έφτιαχνε σνίτσελ με ξινολάχανο, τότε ο Πλατινί το παστέλωνε στην Αγγλία, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή και λογικοφανή εξίσωση.

 

 

Έχουμε και λέμε, τόσο το 2010, όσο και το 2014, όσο και το 2018 η χώρα που κατέκτησε το Μουντιάλ, είχε ένα και μοναδικό κοινό, είχε στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ του Euro που προηγήθηκε. Δηλαδή David Villa, Mario Gomez και Antoine Griezmann, αφού πρώτα πήραν ένα μίνι χρυσό παπούτσι, δύο χρόνια μετά σήκωσαν Μουντιάλ. 

Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο του Cristiano Ronaldo και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πορτογαλίας που πρέπει επιτέλους να ξεπεράσει το ψυχικό τραύμα που του προκάλεσε ο Άγγελος Χαριστέας και να αδράξουν τη στατιστική που θέλει τον Πορτογάλο άσσο να οδηγεί την χώρα του στο πρώτο της Μουντιάλ. Έλα, άσε την κλάψα και πάρτο.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved