Ποιο πένθος; Οι Ιρλανδοί κάνουν πάρτι με τον θάνατο της Ελισάβετ

To Twitter έχει πάρει φωτιά από Ιρλανδική χαρά.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ μας άφησε χρόνους, αυτό το γνωρίζουμε πάνω κάτω όλοι, αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι τι χαρά θα κάνανε οι Ιρλανδοί με το όλο σκηνικό του θανάτου της. Ακούγεται μακάβριο αλλά αν αναλογιστεί κανείς τι έχει περάσει αυτό το έθνος από τους Άγγλους, τότε μάλλον οι χαρές και οι χοροί δεν είναι τόσο παράξενοι όσο φαίνονται. Μπορεί ο πρόεδρος της Ιρλανδίας να πήγε να πει επισήμως τα συλλυπητήρια του αλλά όμως ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει μοναρχία. 

Ακόμη και η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε τα σκοτεινά μυστικά της

Είναι γνωστός ο λιμός που προκάλεσε η κυβέρνηση της Αγγλίας την τετραετία 1845-1849 με το να εξάγει όλη την παραγωγή πατάτας της Ιρλανδίας στην Αγγλία εν μέσω κρίσης σε όλη την Ευρώπη, αφήνοντας 1 εκ. Ιρλανδούς να πεθάνουν από την πείνα.

 

 

Η Ιρλανδία έγινε ανεξάρτητο κράτος σχεδόν πριν από 100 χρόνια και το μίσος τους για τους Άγγλους είναι ανάλογο με το δικό μας και τους Τούρκους. Έτσι οι πανηγυρισμοί και η χαρά των ανθρώπων για τον θάνατο της Ελισάβετ ίσως πει κανείς πως είναι κάπως δικαιολογημένες αντιδράσεις από έναν λαό που έχει υποφέρει πολύ.

 

Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα που ουρλιάζουν οι οπαδοί ποδοσφαιρικού αγώνα στο Τάλα το οποίο διατυμπανίζει: Lizzys in a box, αναφερόμενο φυσικά στο όνομα της Βασίλισσας και όπου box εννοείται το φέρετρο. 

 

Ένα άλλο αστείο post έρχεται κατευθείαν από το Λονδίνο με μία ομάδα Ιρλανδών χορευτών να κάνει show μπροστά ακριβώς από την είσοδο του παλατιού του Μπάκινχαμ. Σίγουρα οι Ιρλανδοί έχουν κότσια. Αλλά όχι χωρίς λόγο. Πάντα θα υπάρχει λόγος και μάλιστα λόγος πολιτικός και κοινωνικός για τα δεινά του παρελθόντος. 

Το Twitter πήρε φωτιά κατά την ανακοίνωση του θανάτου της κι εμείς μαζέψαμε εδώ μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved