O George Lucas μετανιώνει που πούλησε το Star Wars στην Disney

Ο μεγάλος παραγωγός της πιο διάσημης sci-fi σειράς όλων των εποχών εξομολογείται.

Όταν η αρχική τριλογία του Star Wars είχε ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία του Return of the Jedi του 1983, ήταν προφανές στον δημιουργό George Lucas ότι είχε φτιάξει έναν λεβιάθαν της λαϊκής κουλτούρας.

Αλλάζοντας για πάντα τις ζωές των ανθρώπων και τον κινηματογράφο, δημιούργησε το πρώτο πραγματικό franchise ταινιών και συνέχισε να δίνει τροφή, σε εμάς αλλά και σε εκείνον. Από τα ταμεία μέχρι τα αμέτρητα εμπορεύματα, το Star Wars ήταν μνημειώδης επιτυχία και ο κόσμος ήθελε περισσότερα.

 

 
 

Ωστόσο, ο George Lucas επέμενε, μέχρι που αποφάσισε να κάνει την τριλογία prequel που ξεκίνησε με το The Phantom Menace του 1999,και ο λόγος ήταν κυρίως για να πειραματιστεί με την τελευταία τεχνολογία CGI που άρχιζε να διεισδύει στον κινηματογραφικό κόσμο.

Αν είσαι Star Wars maniac τότε έχεις 10 μέρη που είναι ιδανικά για τις διακοπές σου

Ήταν μια επιτυχία, και φυσικά, οι θαυμαστές ήθελαν και πάλι περισσότερα. Ωστόσο, καθώς περνούσαν τα χρόνια, ο Lucas αποφάσισε ότι είχε χορτάσει «την επιχείρηση» και το 2012 πούλησε το Star Wars στη Disney για 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα χρόνια από την πώληση, ο George Lucas έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μετανιώνει που πούλησε το Star Wars. Είναι γνωστό ότι είχε ιδέες για πολλές άλλες ταινίες, αλλά ότι δεν τις έκανε ποτέ. Έχει αναφερθεί στις ταινίες σε πολλά σημεία όλα αυτά τα χρόνια, και οι φανατικοί θαυμαστές πάντα αναρωτιόντουσαν τι θα γινόταν αν είχε τα δικαιώματα ο George Lucas, ιδιαίτερα δεδομένου του πόσο απογοητευτική ήταν η ιδιοκτησία της Disney για το franchise.

 

 
 

Είναι προφανές ότι μετά την πώληση στη Disney, ο George Lucas δεν είχε τελειώσει με το Star Wars. Υπάρχει ένα πολύ γνωστό ανέκδοτο για ένα βιντεοπαιχνίδι Darth Maul και Darth Talon από την Red Fly που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Όπως ανέφερε το Game Informer το 2015, ο Lucas συναντήθηκε με τον προγραμματιστή και συζήτησε το όραμά του για την αφήγηση του παιχνιδιού.

Ο George Lucas ήθελε αυτοί οι χαρακτήρες να είναι φίλοι και να παίζουν ο ένας με τον άλλον. Ως σημείο αναφοράς μίλησε για την εκπομπή Burn Notice. Παρομοίασε τον Darth Maul με τον Sonny από το The Godfather και τον Darth Talon με τη Lauren Bacall.

Η λύπη του George Lucas είναι φυσιολογική. Ποιος δεν θα λυπόταν να πουλήσει έναν τέτοιο θησαυρό; Υπάρχουν τόσα πολλά που θα μπορούσε να είχε κάνει με το Star Wars που θα το είχαν σώσει από το να γίνει κάπως πιο "παιδικό" από την Disney. Αν και δεν τον ενθουσίαζε όπως παλιά η παραγωγή ταινιών, οι μελλοντικές του ταινίες θα είχαν σίγουρα περισσότερη πυκνότητα και κάτι να πουν, σε αντίθεση με τη συνέχεια της τριλογίας που πήραμε, που δεν ήταν παρά χάσιμο χρόνου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved