Το Cartier Tank Must είναι το νέο Rolex Daytona για τους star

O Conrad Khan των Peaky Blinders και ο νέος Batman Robert Pattinson δηλώνουν πιστοί οπαδοί του.

To Renault FT ήταν ένα από πρώτα ερπυστριοφόρα άρματα μάχης μαζικής παραγωγής με τεχνολογικές καινοτομίες που θα άλλαζαν για πάντα τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μάχες δίνοντας μια νέα ταυτότητα στο όπλο του ιππικού. Ήταν τόσο επαναστατικός ο σχεδιασμός του που κέντρισε ακόμα και το ενδιαφέρον του Louis Cartier.

Έχοντας ήδη τετραγωνίσει τον κύκλο με τα πρώτα τετράγωνα ρολόγια τσέπης, αλλά και το Santos, το πρώτο ρολόι με λουράκι για τον καρπό, στις ορθογώνιες πλάκες των ερπυστριών αυτού του άρματος, ο δαιμόνιος σχεδιαστής είδε την έμπνευση για το επόμενο ρολόι του επιμένοντας να αποφεύγει την πεπατημένη των κυκλικών ρολογιών. 

 

 

Το Cartier Tank είναι συνώνυμο της λιτής κομψότητας από το 1918 και έκτοτε έχει γίνει συντροφιά για προσωπικότητες από την Jackie O και τον Andy Warhol, μέχρι τον Mohamed Ali και τον Ralph Lauren. Με τόσο ετερόκλητο και εντυπωσιακό κοινό έχτισε τον δικό του διαχρονικό μύθο για σχεδόν έναν αιώνα και για να επιστρέψει δυναμικά στη μόδα έπρεπε απλά να περιμένει να περάσει η μόδα των ογκωδέστατων ρολογιών για να γίνουν και πάλι τα κομψά dress watches ο unisex κανόνας του στυλ. 

Με σχεδιαστικές ρίζες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ήταν δύσκολο να βρει τη σύνδεσή του με τους Peaky Blinders με το νεότερο μέλος τους, τον Conrad Khan να φοράει ένα Cartier Tank Must στην πρεμιέρα της 6ης και τελευταίας σεζόν της δημοφιλούς σειράς. Παρά το νεαρό της ηλικίας του και το χάσμα γενεών που τον χωρίζει με το ρολόι της Cartier, ο σχεδιασμός του είναι τόσο εμβληματικός που παραμένει φρέσκος και σύγχρονος σαν να το σχεδίασε φέτος ο Louis Cartier. 

 

 

To ίδιο ρολόι είναι και η επιλογή του νέου Batman, Robert Pattinson. Σε πολλές εμφανίσεις του έχει επιλέξει ένα μπορντό Tank σε εντελώς μονόχρωμο στυλ με αφαιρετικό καντράν χωρίς ενδείξεις κάνοντας μια αθόρυβη, αλλά συνάμα εμφατική δήλωση υψηλής αισθητικής. 

Το καλύτερο για τη σειρά Tank της Cartier είναι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Παρά την πλούσια ιστορία της Cartier είναι το entry level ρολόι της γκάμας και ένα Tank με μηχανισμό χαλαζία ξεκινάει λίγο πάνω από τα 2.500€ την ίδια  στιγμή που δείχνει εξίσου ακριβό, και σίγουρα πολύ πιο στυλάτο, με ένα Rolex ή κάτι άλλο αντίστοιχο σε κατηγορία τιμής και status. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved