Star Wars: 7 ταινίες που επηρέασαν την εποποιΐα του George Lucas

Όταν ο κόσμος γνώριζε για πρώτη φορά τη Δύναμη και τους Jedi στο «Star Wars: Α New Hope». 

Πριν από αυτό είχαμε μόνο μία Οδύσσεια του Διαστήματος. Ένα φιλμ που έριξε φως στο διάστημα και άνοιξε το δρόμο για χιλιάδες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που ωστόσο λίγος κόσμος μπόρεσε να καταλάβει. Λίγα χρόνια μετά το έργο-σταθμό του Stanley Kubrick, ήρθε ο George Lucas για να δώσει ζωή σε ένα νέο franchise που έμελλε να χαράξει τη δική του πορεία στον κινηματογράφο και γενικότερα την ποπ κουλτούρα. 

Έναν κόσμο μαζί με ανθρώπους και εξωγήινους, με λέιζερ και φωτόσπαθα, διαστημικούς «Ναζί» (Σιθ) και Ιππότες του καλού (τζεντάι) με υπερδυνάμεις και ιδιαίτερες αισθήσεις. Μια μέρα σαν σήμερα (25/5/1977) το «Star Wars: A New Hope» βγαίνει στους κινηματογράφους και όλος ο κόσμος γνωρίζει για πρώτη φορά τον Darth Vader, τον Luke Skywalker και τους υπόλοιπους φίλους τους.

Σε έναν μακρινό γαλαξία...

 

 

Τα Star Wars μπορεί να είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στον κινηματογράφο και να έχει επηρεάσει εκατοντάδες καλλιτέχνες και σκηνοθέτες μέσα στην πορεία του αλλά ένα είναι σίγουρο, από κάπου έχουν επηρεαστεί κι αυτά, μιας και δεν υπάρχει καμία παρθενογένεση στην τέχνη.

Εμείς εδώ θα σου παρουσιάζουμε μία σειρά από ταινίες οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην γέννηση και στο στόρι των Star Wars.

Οι 25 αγαπημένες ταινίες του Ratpack για να κυλήσει ομαλά ο μήνας.

 

Είναι οι ταινίες που χωρίς αυτές ο George Lucas δεν θα μπορούσε να έχει εμπνευστεί το έπος του.

Είναι οι ταινίες σταθμός για τα κουστούμια και το σενάριο των Star Wars.

Είναι ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις έστω μία φορά αν είσαι πιστός ακόλουθος των ταινιών του George Lukas.

Είναι ο Τaika Waititi ο κατάλληλος σκηνοθέτης για το νέο Star Wars;

 

Κάποιες από αυτές είναι αρκετά παλιές αλλά αν είσαι παρατηρητικός θα καταλάβεις αμέσως πόσο μεγάλη επιρροή άσκησαν στα Star Wars αυτές οι ταινίες.  

Στο παρακάτω άλμπουμ θα δεις τις ταινίες που επηρέασαν τα Star Wars:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved