Elon Musk: Μπορεί να τον καταστρέψει το Dogecoin;

Πάντως ένας επενδυτής του κρυπτονομίσματος-τρολ του έκανε αγωγή και αξιώνει ποσό-μαμούθ.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν πάρει την κάτω βόλτα τις τελευταίες εβδομάδες κι αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά χρήματος. Όσοι είχαν επενδύσει πολύ σε αυτόν τον τρόπο εξέλιξης, τώρα έχουν βρεθεί να χάνουν σχεδόν τα πάντα από την μία ημέρα στην άλλη. Η αγορά δεν δείχνει κανένα έλεος.

Τώρα όμως οι επενδυτές που έχασαν πολλά χρήματα κάνουν την αντεπίθεση τους μήπως και κερδίσουν κάτι από τα χαμένα τους κρυπτονομίσματα.

Μια ομαδική προσπάθεια κατατέθηκε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Manhattan από έναν Αμερικανό επενδυτή του Dogecoin, ο οποίος κατηγορεί τον Elon Musk, την Tesla και τη SpaceX ότι λειτουργούσαν μια παράνομη επιχείρηση εκβιασμού για να διογκώσουν την τιμή του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος.

 

 
 

Η ομαδική αγωγή έχει στόχο να κερδίσει πίσω γύρω στα 258 δις δολάρια. Πολύ δύσκολο ποσό αν θέλετε την άποψη μας.

Μία από τις αιτίες για τις οποίες το Dogecoin είχε εκτοξευτεί στην αγορά ήταν φυσικά ο ίδιος ο Elon Musk ο οποίος μιλούσε συχνά για το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα στο Twitter. Έτσι φυσικά η τιμή του πήγε στα ύψη αλλά όμως μετά από λίγο έπεσε κατακόρυφα.

 

 
 

Ο ενάγων σε αυτή την αγωγή φαίνεται να χρησιμοποιεί αυτά τα tweets και τις αναφορές του ίδιου του Musk στον εαυτό του ως "Dogefather" ως απόδειξη ότι ο Musk ήλεγχε το κρυπτονόμισμα και είναι υπεύθυνος για ζημίες μεταξύ των επενδυτών που έχασαν χρήματα.

Το Dogecoin έκανε βουτιά από τα 0,74 στα 0,05 μέσα σε μία εβδομάδα. Η καταστροφή των επενδυτών ήταν άμεση.

Η κάπως απίστευτη αγωγή ζητάει από τον Musk και τις εταιρίες του μία από ζημίωση του ύψους που αναφέραμε πριν. Κάτι που πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κερδίσουν μόνο με αποδειχτικά στοιχεία από το Twitter.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved