Πώς θα αγγίξεις την 100άρα με τρία απλά καθημερινά βήματα

Γνώριζες πως η καλή παρέα θα σε μετατρέψει σε Highlander;

Είναι η πρώτη ευχή που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά όταν σβήνουμε την τούρτα γενεθλίων. Το να φτάσεις μέχρι 100 ετών, μία συνθήκη υπερβολική και δύσκολη. Ωστόσο σύμφωνα με τον Sanjay Gupta, χειρούργο και ανταποκριτή του CNN, πλέον δεν φαντάζει ανέφικτο. Το να αγγίξεις την 100άρα μπορεί να συμβεί ακολουθώντας τρεις βασικές συμβουλές μακροζωίας. Μάλιστα δεν είναι τόσο δύσκολο να τις υιοθετήσεις καθώς σύμφωνα με τον ίδιο μπορούν να τις ακολουθήσουν και όλοι όσοι έχουν ξεπεράσει τα 50 χρόνια ζωής.

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

Δεν σου μαθαίνουμε κάτι νέο αλλά πάντα χρειάζεται μία επανάληψη. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθούν στη διατήρηση των μυών καθώς η μάζα τους μετά τα 30 αρχίζει να μειώνεται. Η καλή κατάσταση θα βοηθήσει στο να μην υπάρχει δυσκολία στις κινήσεις μας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην παραλείπουμε τις ασκήσεις που βοηθούν τα οστά και τις αρθρώσεις. Μάλιστα αν η άσκηση πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο τότε τα αποτελέσματα είναι ιδανικά. Η επαφή με τη φύση είναι το κλειδί της μακροζωίας.

 

 

Μην παραλείπεις τις ιατρικές εξετάσεις

Φαντάζει κλισέ αλλά είναι μία πραγματικότητα. Μία απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ζήσεις περισσότερα χρόνια. Η πρόληψη είναι σημαντική και αναγκαία για τη φροντίδα της υγείας μας, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για αμέλεια.

Έρευνα: Πόσο καφέ είναι καλό να πίνουμε κάθε μέρα;

Καλή παρέα

Χωρίς καλή παρέα δεν πας ούτε στον Παράδεισο. Οι άνθρωποι που σε κάνουν να γελάς και να σε κάνουν ευτυχισμένο είναι εξαιρετικά σημαντικοί στη ζωή σου. Σε τέτοιο βαθμό που θα σε βοηθήσουν και στο να φτάσεις στα 100. Σύμφωνα με μία συγκεκριμένη έρευνα που διεξήχθη στο Harvard, οι προσωπικές σχέσεις παρέχουν κίνητρο και κυρίως δύναμη για ζωή και η μελέτη ακολούθησε μία ομάδα ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και διαπίστωσε ότι όσοι είχαν καλές σχέσεις με τους φίλους τους, ζούσαν περισσότερα χρόνια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved