Mήπως η Κορέα ετοιμάζεται να γίνει το νέο Hollywood;

To ότι οι Κορεάτες κάνουν διασκευή το La Casa de Papel μας κάνει να το πιστεύουμε έντονα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια δύναμη του Χόλυγουντ να παίρνει ήδη υπάρχουσες σειρές και ταινίες και να τις διασκευάζει, άλλες φορές καλύτερα κι άλλες φορές χειρότερα. Σίγουρα όμως η βιομηχανία του Χόλυγουντ έχει το χρήμα και τους πόρους να κάνει κάτι τέτοιο.

Τώρα όμως βλέπουμε μια άλλη υπερδύναμη στον σύγχρονο κινηματογράφο να μεγαλώνε σιγά αλλά σταθερά. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ο Κορεάτικος κινηματογράφος έχει ανέβει σε διασημότητα και παραγωγικότητα.

Ας δούμε μία πολύ συγκεκριμένη περίπτωση όμως για να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλάμε.

Τι κι αν ολοκληρώθηκε το Money Heist (Η Τέλεια Ληστεία) πριν από λίγους μήνες; Το Netflix φαίνεται πως έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι του, αφού εκτός από την spin-off σειρά που θα βασίζεται στον Berlin του Pedro Alonso, ετοιμάζει και…κάτι ακόμα. Ο λόγος γίνεται ουσιαστικά για μία διαφορετική βερσιόν του La Casa De Papel, που θα είναι κορεάτικη και έρχεται με την ονομασία, Money Heist: Korea.

 

 
 

Είναι δηλαδή το Κορεάτικο βερσιόν του Money Heist. Κάτι που μέχρι σήμερα μόνο το Χόλυγουντ είχε καταφέρει να κάνει.

Ένα άλλο καλό παράδειγμα είναι η τρομερή επιτυχία που είχε το Squid Game. Μία σειρά που έσπασε κάθε ρεκόρ στο Netflix. Κι αυτή από την Κορέα.

Τώρα όμως ο Κορεάτικος κινηματογράφος και η βιομηχανία του που πλέον είναι πολύ μεγάλη, ίσως πιο μεγάλη κι από της Ευρώπης, έχει αρχίσει να το ρίχνει στις διασκευές.

Μήπως το «Top Gun: Maverick» θα είναι καλό τελικά;

Το ενδιαφέρον για τα κορεάτικα σόου εκτινάχθηκε με την κυκλοφορία του Squid Game, μιας σειράς που έσπασε το ρεκόρ του Money Heist για ξενόγλωσση σειρά (μη αγγλόφωνη γενικότερα) με τις περισσότερες προβολές στο Netflix. Έτσι, με το Money Heist: Korea είναι μια ευκαιρία της πλατφόρμας να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους σε πρωτότυπες κορεάτικες παραγωγές.

 

 

Εμείς μετά από τόσες και τόσες καλές ταινίες που έχουμε δει από την Κορέα, πλέον βλέπουμε να έχει και μία ανοδική πορεία και στις σειρές. Αυτό δίνει ελπίδα σε εμάς που πιστεύουμε πως το Χόλυγουντ δεν πρέπει να έχει το μονοπώλιο στο σινεμά.

Για να δούμε πως θα τα πάει η Κορέα σε αυτόν τον «αγώνα» με το Χόλυγουντ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved