Οι πιο ανατριχιαστικές φωνές στην ιστορία του σινεμά

Οχτώ κινηματογραφικές περιπτώσεις που θα μας στοιχειώνουν μια ζωή.

Έχουμε μπει Δεκέμβριο του 2019 και οι σινεματόφιλοι ήδη μετράμε αντίστροφα για την απόλυτη ταινία στο φινάλε της χρονιάς. Το ξέρουμε ότι αυτές τις μέρες όλοι παραμιλάνε για το πρώτο trailer του «James Bond: No Time to Die», εμάς ωστόσο εμάς το μυαλό μας ταξιδεύει σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό. Για να μην σε ζαλίζουμε παραπάνω, στο «Star Wars: The Rise of Skywalker».

Το τελευταίο του trailer μάλιστα μας έχει ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη:

 

Μπορεί από την αυθεντική τριλογία, οι μόνοι επιζήσαντες να είναι οι Chewbacca, Lando Calrissian, Leia Organa, οι αγαπημένοι μας R2-D2 και C-3PO και όπως όλα δείχνουν ο Darth Sidious, καλώς ή κακώς όμως το μυαλό μας ταξιδεύει σε ένα όνομα όταν σκεφτόμαστε το διαγαλαξιακό franchise: Darth Vader.

Πέραν του παρουσιαστικού του, ο αντι-ήρωας τoυ George Lucas μάς κοψοχόλιασε με την ανατριχιαστική φωνή του σε πολλά έργα και στο Ratpack θυμηθήκαμε διαχρονικές φωνές στην ιστορία του κινηματογράφου που δεν νιώσαμε και πολύ βολικά όταν τις πρωτακούσαμε. 

Διάβασε, άκου (κυρίως αυτό) και ψήφισε στο τέλος την ανατριχιαστικότερη.

 

1. Darth Vader (Star Wars)

Είναι ο πιο γνωστός κακός στην ιστορία του σινεμά. Ακόμα και για εκείνους που αρνούνται πεισματικά να δουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας ο Darth Vader είναι μια φιγούρα που θα στοιχειώνει γενιές για γενιές. Από την ψυχρή και αδίστακτη συμπεριφορά του, την τρομακτική… αναπνοή του και εννοείται τη βαθιά χροιά του James Earl Jones πίσω από τη μάσκα.

 

2. Scar (Lion King)

Ο κακός μιας ταινίας πέραν του αποκρουστικού και σκοτεινού χαρακτήρα του, οφείλει να έχει και την ανάλογη φωνή. Ο Scar είχε το ύπουλο ύφος, το υποχθόνιο βλέμμα και την αργή-χαρακτηριστική φωνή του Jeremy Irons. Άκου εδώ κατάσταση... 

 

3. Smaug (Hobbit)

Δράκους είχε και η Καλίσι στο Game of Thrones αλλά μπροστά στον Smaug δεν πιάνουν μία. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στην πρώτη περιπέτεια του Bilbo Baggins να δούμε τον Benedict Cumberbatch να δανείζει την ούτως ή άλλως βαθιά και πιο αργή κι από τον Τσιάρτα φωνή του στον γιγάντιο δράκο που φυλούσε τον θησαυρό. Στη θέση του Bilbo δεν θα φοβόμασταν μόνο λόγω του τεράστιου παρουσιαστικού...

 

4. Ghost Rider 

Για τον Ghost Rider τα έχουμε ξαναπεί. Είναι από τους λίγους ήρωες που χρειάζονται reboot ΧΤΕΣ καθώς τον εξολόθρευσαν κυριολεκτικά με τον Nicolas Cage στον κεντρικό ρόλο. Παρά το τραγικό σενάριο, τους αδύναμους διαλόγους και τα εφέ, ο ήρωας κάθε φορά που γινόταν σκελετός-φύλακας της κολάσεως έμοιαζε με όαση. Ίσως ήταν τόσο μεγάλη η χαρά για το κοινό που δεν έβλεπε και (κυρίως) δεν άκουγε τον Cage που κάθε του μεταμόρφωσή του, έμενε ανεξίτηλη. Πάλι καλά τον έφεραν ξανά στη ζωή αξιοπρεπώς στο «Agents of Shield» και τον εκτιμήσαμε παραπάνω.

 

5. Optimus Prime (Transformers)

Ο Optimus Prime είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Transformers. Όχι ο Megatron, ο Optimus. Από τη σειρά καρτούν την περίοδο 1986-2007 μέχρι και τις ταινίες του Michael Bay. Και τι κοινό μπορεί να έχει ο Optimus του καρτούν με τον Optimus του Bay; Τον Peter Cullen. Δεν σου λέει κάτι το όνομα; Είναι ο ίδιος τύπος που δάνεισε τη φωνή του τόσο στον ήρωα των κινουμένων σχεδίων, όσο και σε αυτόν των ταινιών του Χόλιγουντ. Συνταγή πετυχημένη αλλάζει;

 

6. Bane (Dark Knight Rises)

Ο φίλος μας οTom Hardy ειδικεύεται στους χαρακτήρες με ανατριχιαστικές φωνές. Το έκανε τον Οκτώβρη του 2018 με τον Venom, αλλά τα διαπιστευτήριά του τα είχε δώσει πολύ νωρίτερα υποδυόμενος τον Bane στο «Dark Knight Rises». Η μάσκα και ο μυώδης σωματότυπος, του έδιναν πόντους ανατριχίλας, ωστόσο η αδίστακτη ματιά και κυρίως η φωνή ήταν τα στοιχεία εκείνα που δημιουργούσαν εφιάλτες στο κοινό, τον Batman μέχρι και τον... Littlefinger.

 

7. HAL 9000 (2001: A Space Odyssey)

Η μόνη φωνή της λίστας που δεν έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία. Ένας υπερ-υπολογιστής με δικιά του βούληση, εγκέφαλο και φωνή (Douglas Rain). Ένας φίλος που μετατράπηκε σε εχθρό στη μέση του σύμπαντος, ένα μαραφέτι που μετέτρεψε ένα απλό ταξίδι στο διάστημα σε πραγματική Οδύσσεια.  Αν ήσουν ο David Bowman δεν θα φοβόσουν;

 

8. Venom

Η τελευταία προσθήκη της λίστας μέχρι να βγει η επόμενη. H πρώτη απόπειρα με τον Eddie Brock στο «Spider-Man 3» ήταν σκέτη αποτυχία, ωστόσο πολλά χρόνια αργότερα η Marvel πήρε το αίμα της πίσω. Στη θέση του διάσημου αντι-ήρωα έβαλε τον Tom Hardy ο οποίος ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον πιο ξακουστό αντίπαλο του Spider-Man, σε σημείο που περιμένουμε να το σκεφτούν εκεί στην MCU, ώστε να τον συμπεριλάβουν στο σύμπαν των Avengers. To παράσιτο του εξωγήινου symbiote, έπαιξε ξύλο με όποιον του πήγε κόντρα, κατάπιε πολλά κεφάλια και ετοιμάζεται να τα βάλει στο επόμενο επεισόδιο με τον Carnage του  και γενικότερα να προκαλεί χαμούλη. 

 

Τώρα που τους άκουσες όλους...7 SHARES