Έρευνα: Πενταπλασιάστηκαν σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι φυσικές καταστροφές στον πλανήτη

Έρχονται ακόμη χειρότερα φυσικά φαινόμενα σε λίγο καιρό.

Η φύση μας εκδικείται; Δεν ξέρω αν το κάνει αυτό, σίγουρα όμως δεν φαίνεται να είναι καθόλου χαρούμενη με την κατάσταση στην οποία την έχουμε φέρει εμείς οι άνθρωποι.

 

 

Ο αριθμός των φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες και καύσωνες, που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή έχει πενταπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια, κοστίζοντας τη ζωή σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτό το ποσό είναι ένα τρομακτικό στοιχείο που μας έχεις δώσει ο ΟΗΕ και μάλιστα μας προειδοποιεί πως έρχονται τα χειρότερα.

 

 
 

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ σε έκθεσή του. Σύμφωνα με τον «Άτλαντα» του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), που καταγράφει τον αριθμό των νεκρών και τις οικονομικές ζημιές από τα ακραία μετεωρολογικά, κλιματικά και υδρολογικά φαινόμενα από το 1970 ως το 2019, οι καταστροφές που οφείλονται σε αυτά έχουν πενταπλασιαστεί την περίοδο αυτή.

 

 
 

Είναι πραγματικά απίστευτο όμως που περιμένουμε την έκθεση του ΟΗΕ για να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται κάθε μέρα γύρω μας. Η αλήθεια είναι πως κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

 «Ο αριθμός των ακραίων μετεωρολογικών, κλιματικών και υδρολογικών φαινομένων εξακολουθεί να αυξάνει. Λόγω της κλιματικής αλλαγής θα γίνουν πιο συχνά και πιο ισχυρά σε πολλές περιοχές του κόσμου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας του ΟΗΕ Πέτερι Τάαλας σε ανακοίνωσή του.

Δες εδώ τι ακριβώς έδειξε η τρομακτική έκθεση του ΟΗΕ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved