To Dubai έφτιαξε τη δική του βροχή για να καταπολεμήσει τις υψηλές θερμοκρασίες

Απίστευτο κι όμως είναι αλήθεια.

Ναι οι επιστήμονες στο Dubai είναι πολύ μπροστά μιας και κατάφεραν με τη χρήση drones να δημιουργήσουν ηλεκτρικά φορτία μέσα στα σύννεφα. Το Dubai και οι γύρω περιοχές αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την θερμοκρασία μιας και συνήθως φτάνουν μέχρι και τους 50 βαθμούς.

Η βροχή σχηματίζεται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία drones που δίνει στα σύννεφα ένα ηλεκτρικό σοκ για να τα «δελεάσει» ώστε να συσσωρευτούν και να οδηγήσουν σε βροχόπτωση.

Δες εδώ πως λειτουργεί αυτό το σύστημα βροχής:

 

 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία από τις πιο άγονες χώρες στη Γη και ελπίζει ότι η τεχνική αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση των πενιχρών ετήσιων βροχοπτώσεών της. Οι άνθρωποι το έχουν μελετήσει το ζήτημα και τώρα βλέπουν λύση στον ορίζοντα μέσω της επιστήμης που πάντα βοηθάει σε όλα.

 

 
 

Κι όπως φαίνεται η μέθοδος τους, λειτουργεί. Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΑΕ δείχνει νεροποντές σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα έντονη βροχόπτωση στους αυτοκινητόδρομους.

Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται σαν σενάριο από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια μιας και τα προβλήματα με την ξηρασία και τις θερμοκρασίες στις γύρω περιοχές από το Dubai είναι τρομερά.

Δες εδώ για να δεις πως μοιάζει το Dubai:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved