NASA: Προβλέπει εφιαλτικές πλημμύρες από το 2030 και μετά

Το Waterworld του Kevin Costner, ίσως να μην βρίσκεται και τόσο μακριά.

Οι προβλέψεις δεν είναι καλές για τον κόσμο σύμφωνα με τη ΝASA. Αυτό λίγο πολύ όλοι μας το καταλαβαίνουμε λίγο. Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της και κάποια μέρα οι εποχές θα έχουν αλλάξει κι εμείς ή τα παιδιά μας θα ζούμε σε έναν αγνώριστο πλανήτη.

 

 

Στα μέσα της δεκαετίας του 2030, παραλιακές περιοχές σε όλο τον κόσμο θα καταγράφουν ολοένα και περισσότερες πλημμύρες λόγω των παλιρροιών, προειδοποιεί η NASA, σε μία νέα έρευνα με δυσοίωνες προβλέψεις.

 

 
 
Αυτό όμως δεν περιμέναμε να μας το πει η NASA. Το καταλαβαίνουμε και από μόνοι μας μιας και ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη κι εμείς. Το βλέπουμε κάθε μέρα. Το νιώθουμε στον αέρα.

Αιτία θα είναι μία ταλάντωση της Σελήνης (ένας σεληνιακός κύκλος 18,6 ετών) η οποία θα εντείνει την άνοδο της στάθμης των υδάτων που προκαλείται ήδη από την κλιματική αλλαγή.

Οι περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο κοντά στη θάλασσα είναι σε διαρκώς μεγαλύτερο κίνδυνο και υποφέρουν εξαιτίας των εντεινόμενων πλημμυρών. Και θα γίνει μόνο χειρότερο, λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της NASA, Μπιλ Νέλσον.

 

 
 

Οπότε όποιος έχει σπίτι στο βουνό τότε θα είναι μια χαρά. Μήπως η επένδυση του μέλλοντος τελικά είναι αυτή; Να πιάσουμε όλοι τα βουνά;

Ο συνδυασμός της σεληνιακής έλξης, της ανόδου της θαλάσσιας στάθμης και της κλιματικής αλλαγής, θα συνεχίσει να επιδεινώνει τις παράκτιες πλημμύρες στις ακτές μας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Δες εδώ αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τις πλημμύρες που έρχονται:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved