Έρευνα: Τα σαγόνια του καρχαρία ανοιγοκλείνουν από τα αρχαία χρόνια και σκοτώνουν κόσμο

Κι όμως οι πιο διάσημοι killers των θαλασσών δρουν από πολύ παλιά.

Οι καρχαρίες δεν φημίζονται για το ότι είναι γλυκούλιδες, επίσης δεν φημίζονται για την καλοσύνη τους. Σίγουρα έχουν άσχημη φήμη γενικά και πολύ, πολύ φονικά ένστικτα. Γι’ αυτό πρόσεχε που κολυμπάς αυτό το καλοκαίρι, οι killers του υγρού στοιχείου δρουν από πολύ πολύ παλιά και ξέρουν τη δουλειά τους.

Αυτό μόλις απέδειξαν οι αρχαιολόγοι σε πρόσφατη έρευνα τους. Ναι, κι όμως οι καρχαρίες έτρωγαν κόσμο από πολύ παλιά και ακόμη συνεχίζουν στο ίδιο βιολί.

 

 

Η ανακάλυψη έγινε στην ανασκαφή Τσουκούμο στην επαρχία Οκαγιάμα της Ιαπωνίας, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε ανθρώπινο σκελετό ο οποίος είχε περίπου 800 τραύματα που συνάδουν με αυτά από επίθεση καρχαρία, όπως θλαστικά τραύματα στα οστά και τριγωνικά σημάδια σχήματος V όπως τα δόντια των καρχαριών.

 

 
 

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ναι οι καρχαρίες δεν είχαν το θεό τους από πολύ παλιά αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξουν χούγια σύντομα.

Το θύμα της επίθεσης, με την κωδική ονομασία «Τσουκούμο 24» εκτιμάται ότι ήταν νεαρός ή μεσήλικας άνδρας, ο οποίος έζησε στο διάστημα μεταξύ 1370 ως 1010 π.Χ. και από το σκελετό έλειπε το ένα πόδι -μάλλον χάθηκε στα σαγόνια του καρχαρία– ενώ το άλλο ήταν τοποθετημένο μέσα στο ταφικό σημείο πάνω στη σορό και αντεστραμμένο.

 

 
 

Σίγουρα δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση αυτού του φουκαρά Ιάπωνα που τελικά έμεινε στην παγκόσμια ιστορία σαν το πιο αρχαίο θύμα καρχαρία.

πηγή

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι άλλο έδειξε η έρευνα αυτή:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved